Kennisbank Digitalisering

Het programma Digitalisering publiceert regelmatig rapporten, artikelen en andere publicaties om recente ontwikkelingen en/of kennis opgedaan uit innovatieprojecten te delen. In deze kennisbank vind je de verzamelde documentatie op thema.

Referentiearchitecturen

Hier vind je alle documentatie over referentiearchitectuur.​ Door een referentiearchitectuur te gebruiken, leren de spelers in de energietransitie dezelfde taal te spreken en gemeenschappelijke definities te hanteren.

 

Gebruik en beheer van data

Hier vind je alle documentatie over het gebruik en beheer van data in de energietransitie. Data speelt een cruciale rol in nieuwe businessmodellen en marktmechanismen.

 

 

Cybersecurity

Hier vind je alle documentatie over cybersecurity in de energiesector. Cybersecurity by design zou een passend onderdeel moeten zijn van elk innovatietraject waar digitalisering een belangrijke rol in speelt.

 

 

Digitale sleuteltechnologieën

Hier vind je alle documentatie over digitale sleuteltechnologieën. Ze hebben brede toepassingsgebieden en zijn vaak de drijvende kracht achter belangrijke innovaties.

 

 

Overige thema’s

Hier vind je alle documentatie over overige thema’s en ontwikkelingen met betrekking tot digitalisering in het energiedomein.