Lerend vermogen

Lessen over opschalen en lerend vermogen vanuit transitieperspectief

Mijn naam is Ruth Mourik, en ik ben partner en onderzoeker bij Duneworks, een bureau dat gespecialiseerd is in maatschappelijke vraagstukken rondom de transitie richting een democratisch en duurzaam klimaat.

Ik werk al meer dan 20 jaar in het energiedomein. In die tijd heb ik gezien dat, wanneer je een diverse groep mensen bij elkaar zet en samen gaat werken aan een gezamenlijke opgave en expliciet gaat delen wat je leert, je grotere en snellere stappen voorwaarts kunt zetten en meer impact kunt hebben.

Sectorbreed leren is de lijm tussen alle noodzakelijke processen in een transitie. Helaas zie ik keer op keer gebeuren dat er niet of heel weinig gedeeld wordt tussen disciplines, proeftuinen, groepen, sectoren, noem het maar op. Daarom houd ik mij binnen Uptempo! bezig met de vraag hoe je kunt leren terwijl de transitie in volle gang is? En hoe het lerend vermogen van de energiesector kan bijdragen aan het opschalen van energie-innovaties.

In haar artikel behandelt Ruth een vijftal strategieën die kunnen worden ingezet om innovators te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen van de energietransitie, en daarmee bij opschaling van hun innovaties. Dit is waardevol voor innovators zelf, maar meer nog voor diegenen die innovators ondersteunen, zoals gemeenten en zelfstandig adviseurs. Wilt u meer weten? Neem contact op met Uptempo! via info@tki-urbanenergy.nl.

Download het artikel over lerend vermogen (pdf)