FinancieringsLoket

FinancieringsLoket

FinancieringsLoket voor innovatieve ondernemers in de energiesector

Ondernemers in de energiesector die advies willen over hoe en waar ze financiering kunnen vinden voor hun innovatie, kunnen vanaf 1 juli 2019 voor een gratis adviesgesprek terecht bij het FinancieringsLoket. De gesprekken zijn te vergelijken met een consult bij de huisarts: analyse, diagnose en advies. Topsector Energie verzorgt deze kosteloze service voor innovatieve ondernemers.

Elk bedrijf heeft financiering nodig om te groeien. Subsidie is één van de mogelijkheden om bedrijfsactiviteiten te financieren. Daarnaast bestaan nog andere vormen van financiering (crowdfunding, lening, achtergestelde lening, aandelenkapitaal), waarbij regionale ontwikkelingsmaatschappijen, banken, informal investors/business angels en venture capitalists een rol spelen. Bij het FinancieringsLoket denkt een gespecialiseerde innovatiemanager mee over uw financieringsbehoefte, bespreekt uw ‘investor readiness’ en verwijst zo nodig door. Het doel is om ondernemers laagdrempelig op weg te helpen. Zodat ze eenvoudiger de juiste financiering vinden en hun innovatie sneller naar de markt kunnen brengen.

Het Financieringsloket is een gezamenlijk initiatief van de vijf TKI’s van de energiesector (TKI Urban Energy, TKI Wind op Zee, TKI Nieuw Gas, TKI Energie & Industrie en TKI Biobased Economy). Daarvoor zijn de TKI’s een samenwerking aangegaan met Innovatielink. Het FinancieringsLoket maakt deel uit van een breder aanbod aan dienstverlening en bijeenkomsten op het gebied van financiering, dat Innovatielink als ‘valorisatiehub’ voor de Topsector Energie uitvoert. Houd de agenda op deze website in de gaten voor events als de Masterclass Financiering (zie als voorbeeld de Masterclass Finance in 2019) en de InvestorDay (zie als voorbeeld de InvestorDay in 2019). 

Wilt u een kosteloos gesprek aangaan met één van de innovatiemanagers van het Financieringsloket? Neem dan contact op met TKI Urban Energy via @email of 030-747 0027.