Sunday 2018

Op woensdag 7 november 2018 vond de Sunday plaats in het Spant! te Bussum. De Sunday is al jarenlang het grootste zonne-energiecongres van Nederland waar de gehele sector bijeenkomt onder het motto onderzoek ontmoet praktijk. Het congres wordt jaarlijks georganiseerd door Holland Solar, TKI Urban Energy, ECN part of TNO, SEAC, Solliance, NWO, RVO, SOLA en Solar Magazine.

Tijdens de jubileumeditie op 7 november 2018 werd door meer dan 200 decision makers uit de bouw-, installatie- en zonne-energiesector genetwerkt en werden er via de nieuwe kennisarena waardevolle inzichten opgedaan over de laatste innovaties op het gebied van zonne-energie. Topsprekers uit de zonne-energiesector namen de bezoeker mee in de nieuwste ontwikkelingen en praktijkervaringen op het gebied van zonne-energie.

Bekijk deze video voor een impressie van de dag:

Met betrekking tot het thema ‘integratie van PV in voertuigen’ spraken deskundigen over het rechtstreeks integreren van PV in de carrosserie van elektrische voertuigen:

Op het congres kwam tevens floating PV en toepassingen van op het water drijvende zonnepanelen aan de orde:

Ten aanzien van het thema ‘zon op land’ spraken deskundigen over de ruimtelijke integratie van PV in de infrastructuur en in het buitengebied.