Systeemintegratie op de Noordzee

 

Status van deze subsidiemogelijkheid

Deze regeling zal later dit jaar worden gepubliceerd in de Staatscourant. De informatie op deze pagina is daarom voorlopig en uitdrukkelijk onder voorbehoud. De officiële regeling is leidend. Als de regeling wordt gepubliceerd, zal deze pagina worden aangepast.

 

Omschrijving

Met de grootschalige implementatie van duurzame energie, zoals offshore windenergie, wordt inpassing in het energiesysteem steeds meer van belang. Hierbij spelen vraagstukken als ketenafstemming, forecasting, balancering, opslag en conversie, interconnectie, het net-op-zee en net-ondersteunende services (ancillary services) een rol. Hierbij is zowel de benodigde technologie als marktmodellen onderwerp van onderzoek.

De doelstelling van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten binnen deze regeling is het ontwikkelen van nieuwe componenten, producten, tools en diensten die het integreren van zeer grote hoeveelheden offshore windstroom in het energiesysteem mogelijk maken tegen lage maatschappelijke kosten.

 

Let op: Alleen de officiële regeling en informatie op de website van RVO is leidend.

 

Lees meer op de website van RVO.

 

Bekijk hier het webinar van 15 mei 2018 over de subsidieregeling Systeemintegratie op de Noordzee terug. Deze regeling gaat op 2 juli 2018 open en sluit op 6 november.