Training opschalingsvaardigheden

Opschalen in de complexiteit van de energietransitie

Opschalen in de energietransitie vraagt om specifieke vaardigheden van innovatieve ondernemers. Uptempo! ontwikkelt een interactief werkprogramma om deze vaardigheden te ontwikkelen.

De energietransitie is niet business as usual. Terwijl we aan het bouwen, verbouwen en renoveren zijn, leren wij van wat we aan het doen zijn om zo steeds weer bij te sturen en te vernieuwen. De energietransitie is complex, gekenmerkt door onzekerheid en onvoorspelbaarheid, met veel stakeholders en veel vaak botsende belangen. Start-ups en scale-ups hebben dan ook een breed scala aan vaardigheden nodig om in dit landschap te kunnen navigeren en succesvol te zijn.

De training Opschalen in de complexiteit van de energietransitie helpt ondernemers die innovatieve diensten en producten aanbieden voor particulieren, corporaties en gemeenten, met het ontwikkelen van die specifieke vaardigheden. Met 20 innovatieve ondernemers zijn we aan de slag, met een aanbod van passende werkvormen en veel ruimte om met elkaar te sparren. Zo leren we met elkaar maar zeker ook van elkaar.

Het programma

In zes modules komen alle cruciale onderdelen van een toekomstgerichte opschalingstrategie aan bod, verrijkt met kennis uit de dagelijkse praktijk van de energietransitie. Uit de wereld van de bewoners, gemeenten, woningcorporaties en andere stakeholders is het ecosysteem als opdrachtgever. Verrijkt met kennis en ervaring van de deelnemende ondernemers.

  1. Ken je klant
  2. De juiste waardepropositie
  3. Adaptief ondernemen
  4. Samenwerken met partners
  5. Passende opschalingsstrategieën
  6. Werken met impact aan een duurzame samenleving

Het vervolg

Dit programma wordt door Uptempo! aangeboden. Het is een pilot die we grondig evalueren, aanscherpen en wellicht ook voor andere doelgroepen ter beschikking stellen. We zijn tevens in gesprek met partners in het veld hoe dit programma een vervolg kan krijgen.

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in het programma? Neem dan contact op met Kai Köllen, Minouche Besters of Ruth Mourik via @email.