Webinarreeks Bedrijventerreinen 2022

Bedrijventerrein

2021 stond bij TKI Urban Energy in het teken van bedrijventerreinen. We organiseerden de webinarreeks Verduurzaming en renovatie van bedrijventerreinen waarin we langs 4 thema's de verduurzaming van bedrijventerreinen bespraken: warmte & Koude, zonne-energie, energierenovaties en elektrificatie.

In 2022 gaan we door! Met de komst van programmamanager Richard Kleefman zetten we nog meer in op de verduurzaming van bedrijventerreinen. Want dat daar een grote verduurzamingspotentie ligt staat buiten kijf.

Met deze webinarreeks leggen we de focus op de samenwerking die komt kijken bij de verduurzaming van bedrijventerreinen. Waarom zou je gaan samenwerken? En met wie? En hoe organiseer je dat dan? In 3 webinars nemen we jou hierin mee. Zo gaan we samen naar duurzame bedrijventerreinen.

#2 Collectieve warmte en koude op bedrijventerreinen - 29 november

In november zetten we de reeks voort met het tweede webinar met als thema: collectieve warmte en koude op bedrijventerreinen. Tijdens dit webinar gaan we in op kansen en belemmeringen die komen kijken bij collectieve warmte en koude op bedrijventerreinen, bespreken we goede voorbeelden en zien we welke innovaties al beschikbaar zijn.

De presentaties:
  1. Robert Jan van Egmond - TKI Urban Energy
  2. Jan Breedveld (Firan) & Steven Maclean (Ennatuurlijk)
  3. Rimmert van Luyn - Bedrijventerrein Zaltbommel
De chat:

Nog niet alle vragen zijn beantwoord. Houd deze pagina in de gaten, deze krijgt binnenkort een update.

Bekijk hier de chat

Kijk het webinar hier terug:

#1 Nut en noodzaak van samenwerking - 28 juni

We starten de webinarreeks met de nut en noodzaak van samenwerking. Want waarom is samenwerking belangrijk als het gaat om de verduurzaming van bedrijventerreinen? Dit bespreken we met 3 professionals die zich bezighouden met de verduurzaming en samenwerking op bedrijventerreinen. Dit doen zij vanuit de overheid en het bedrijfsleven.

De presentaties:
  1. Tim von Harras van het Ministerie van BZK 
  2. Frederik Oudman van Gemeente Veenendaal
  3. Edwin Markus en Dick van der Graaf van Vereniging Bedrijven Schiebroek
  4. Gerard de Leede van Solarge 
  5. Taeke Meerveld van Winterwarm
De chat:

Bekijk hier de chat

Kijk het webinar hier terug: