Webinar: Onderzoek naar infraroodverwarming in woningen

Onderzoek naar infraroodverwarming in woningen

Infraroodverwarming van woningen wordt gezien als een interessant alternatief voor de traditionele verwarming met een watergedragen systeem, gevoed door gasgestookte cv-ketels. Voordelen zijn lage installatiekosten, het comfort van stralingswarmte en flexibiliteit in gebruik. Zeker in de niche van kleine en/of goed geïsoleerde woningen wordt infraroodverwarming steeds vaker als alternatief overwogen. Het is daarmee één van de oplossingen om 'van het gas af’ te gaan. Daar staan ook nadelen tegenover, zoals de potentieel hogere energielasten en toenemende druk op elektriciteitsnet door een hogere piekbelasting. Daarbij is er nog niet veel bekend over het daadwerkelijk ervaren comfort.

In opdracht van TKI Urban Energy en RVO heeft W/E adviseurs een onderzoek uitgevoerd naar het energiegebruik en de comfortbeleving van infraroodverwarming. Tijdens een webinar op maandag 27 september werden de resultaten van dit onderzoek gepubliceerd en gepresenteerd. De webinar is terug te kijken via de onderstaande video en de presentatie is terug te lezen via de onderstaande link. Het eindrapport is reeds verschenen op onze kennisbank en is via deze link gratis te downloaden.

Programma

Deze webinar vond online plaats. Na een plenaire aftrap werd het rapport gepresenteerd. Tijdens de presentatie was er ruimte om vragen van de deelnemers te beantwoorden.

  • 15:30 – 15:35: Aftrap – Robert Jan van Egmond, TKI Urban Energy
  • 15:35 – 16:35: Presentatie van het onderzoek “Infraroodverwarming in woningen: Onderzoek naar energiegebruik en comfortbeleving van residentiële verwarming met infrarood stralingspanelen” – Pieter Nuiten, W/E Adviseurs
  • 16:35 – 17:00: Vragen en discussie

Het webinar en de presentatie terugkijken

Het webinar is hier terug te kijken:

Klik op deze link om de presentatie terug te kijken.