Programmabestuur

Marjan Oudeman, Paulien Herder en Paul de Krom treden per 14 februari 2022 aan als programmabestuur voor het groeifondsprogramma GroenvermogenNL. Met het aantreden van het programmabestuur is het investeringsprogramma GroenvermogenNL gestart.

Mr Marjan Oudeman, MBA is commissaris bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland, waaronder UPM-Kymmene Corporation en Solvay SA. Daarnaast bekleedt zij nog diverse nevenfuncties. Hiervoor was zij lid van het Executive Committee van het Europese deel van de Tata Steel Group (voorheen Corus) en Executive Director van de Strip Divisie van het staalbedrijf, en vervolgens lid van het Executive Committee van AkzoNobel. Zij is ook voormalig voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht.

Prof.dr.ir. Paulien Herder is decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen en hoogleraar Energiesystemen aan de Technische Universiteit Delft. Zij is gespecialiseerd in de energiesysteemintegratie en het fossielvrij maken van energie en industrie door middel van elektrochemische conversie, waarbij ze technische wetenschappen combineert met sociale en gedragswetenschappen. Zij was van 2013-2019 directeur van het Delft Energy Initiative, dat rond de 1000 energie-onderzoekers op de Delftse campus telt. Daarnaast is zij Captain of Science van het Topteam van de Topsector Energie, dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van innovaties die nodig zijn voor de transitie naar een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem in Nederland. Ze is lid van de Raad van Toezicht van de Hotelschool The Hague en lid van de Wetenschappelijke Klankbord Commissie van het Noordzee-overleg.

Drs. Paul de Krom is voorzitter van de raad van bestuur en CEO van TNO. Dat combineert hij met het lidmaatschap van de raad van commissarissen van HTM, vicevoorzitter van de raad van toezicht van de Hogeschool Utrecht en voorzitter van Nederland Distributie Land. Eerder was hij onder andere staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en lid van de Tweede Kamer. Van 1991 tot 2003 bekleedde hij verschillende HR-functies voor Shell. Met ingang van 1 februari 2022 treedt De Krom aan als nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).