GBM Works en Jungle winnaars van Offshore Wind Innovators Awards 2021

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
|
.

GBM Works overtuigde de jury met hun innovatieve installatiemethode voor offshore windmonopiles genaamd Vibrojet. Canopy van Jungle was de meest aansprekende offshore windinnovatie. GBM Works zette in 2021 de belangrijkste stappen gezet. De derde en trotse genomineerde was SpectX met een luchtradiografiesysteem.

De Innovation Award wordt georganiseerd door de community van Offshore Wind Innovators met als doel het creëren van zichtbaarheid van slimme innovaties door startups en mkb-bedrijven. De drie genomineerden pitchten hun innovatie aan de offshore windsector tijdens het hybride evenement TKI Wind op Zee LIVE. De jury maakte GBM Works bekend als winnaar van de juryprijs. Juryvoorzitter was Glenn Bijvoets van Eneco.

Headerfoto: Het trotse, winnende team van GBM Works. Van links naar rechts Ben Arntz, Leonard van der Bijl en Ramon Schouten.

Leo van der Bijl van GBM Works: “Ik voel me vereerd deze onderscheiding tussen deze andere mooie bedrijven te mogen ontvangen. Voor ons bewijst het dat we op de goede weg zijn en ik heb er alle vertrouwen in dat onze technici zullen bijdragen aan een snellere energietransitie.”

Met een zeer close call, 36% van de stemmen van het publiek, werd de oplossing van Jungle het meest innovatief gevonden.

Een terecht blije Pim Breukelman van Jungle met de publieksprijs

Pim Breukelman van Jungle zegt over de publieksprijs: “Ik ben verheugd om deze erkenning te krijgen voor het team van Jungle, dat enorm hard heeft gewerkt om deze innovatie op te zetten. We hopen een grote impact te hebben in de offshore windsector.”

Bekijk de uitreiking van de awards

Elk van de innovatieve mkb'ers werden eerder al bij ons voorgesteld. Hieronder vind je de links naar de artikelen waarin je meer over deze drie finalisten kunt lezen.

 

Fotografie: Nicoline Rodenburg.