Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Met de innovatiemakelaarsregeling heeft de Topsector Energie sinds de zomer van 2019 meer dan 58 ondernemers geholpen bij de ontwikkeling van hun innovatie. In totaal is er meer dan 500.000 euro aan deze ondernemingen toegekend.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Schrijf je nu in en pitch jouw investeringsaanbod tijdens de Investor Day op 11 november 2021.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Ben je een startup of scale-up en actief in de energiesector? Ben je op zoek naar het financieringsinstrument dat het beste bij jouw bedrijf past?
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • De opdracht semi-autonome energiesystemen is open. Kijk op TenderNed voor alle informatie.  Voorstellen kunnen ingediend worden van 2 september 2021 tot en met 15 oktober 2021.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • De topsectoren Energie, Chemie en High Tech Systemen en Materialen bouwen samen met partners uit de energie en chemie aan de kansen van groene waterstof.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Zijn er nog mensen die denken dat we die energietransitie nog even kunnen uitstellen? Dan weten ze wel beter weten na het lezen van het rapport ‘Het Energiesysteem van de Toekomst’. “Er zijn 4 manieren waarop het kan”, zegt Marijke Kellner die leiding gaf aan deze verkenning van het energiesysteem. “Dat vergt van het gehele energiesysteem een enorme inspanning, maar het kan.
  Systeemintegratie
 • Topsector Energie in gesprek met Wim Sinke. Hij is al tientallen jaren prominent lid van de Nederlandse en ook internationale onderzoeksgemeenschap voor zon-PV. Hij was oud-directeur TKI Solar Energy, is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en is hoofdonderzoeker en programmacoördinator Zonne-energie bij TNO (voorheen ECN).
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy, Systeemintegratie
 • Topsector Energie in gesprek met Jaap Beijersbergen. Hij is directeur van Levitech en zat in dertien projecten in het kennisnetwerk Zon PV. Levitech (25 personeelsleden) is een spin-off van ASM International en werkt met een speciale ‘levitatietechniek’ aan machines die chips en zonnecellen verbeteren.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie
 • Voor de energietransitie zijn grote investeringen nodig om innovaties te ontwikkelen, testen en naar de markt te brengen. Wat zijn de financiële mogelijkheden? Waar lopen start-ups, scale-ups en gevestigde ondernemingen tegenaan? Op 16 juni stond tijdens de voorjaarsconferentie van de Topsector Energie het thema financiering centraal. De conclusie? Er is voldoende kapitaal in Nederland.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Vroeg begonnen is half gewonnen. Dat was het idee van GeoFort toen ze in opdracht van Topsector Energie Systeemintegratie een game ontwikkelden voor kinderen. Daarmee wordt de bewustwording over de energietransitie vergrooot. Jurriaan van Rijswijk, ontwikkelaar van de game, legt uit: “Het is dé manier om complexe materie makkelijker uit te leggen. Make it fun!
  Systeemintegratie