Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Schrijf je nu in en vind jouw investeerder op 30 maart!
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • De jury heeft Elestor uitgeroepen tot de winnaar van de Offshore Wind Innovators Jury Award 2022. Het publiek koos eveneens Elestor voor de Audience Award 2022.
  TKI Wind op Zee
 • In het hart van Middelburg en de Zeeuwse delta prijkt het gloednieuwe Joint Research Center Zeeland (JRCZ). Op donderdag 15 december 2022 werd het gemeenschappelijke onderzoekslaboratorium van het Zeeuwse mbo, hbo en wo officieel geopend na een bouwperiode van meer dan twee jaar.
  TKI Wind op Zee
 • Drie innovatieve partijen dingen op 25 januari naar de Offshore Wind Innovators Award 2022. De jury heeft FLASC, TechBinder en Elestor genomineerd voor de jury- en de publieksprijs. De jury vindt deze drie partijen op alle criteria het sterkste bijdragen aan de vraagstukken van de offshore energietransitie.
  TKI Wind op Zee
 • De door RVO toegewezen € 20,4 miljoen aan MOOI-subsidies voor elektriciteit zijn een ondersteuning van de speerpunten voor de energietransitie op de Noordzee.
  TKI Wind op Zee
 • In het Missie Gedreven Innovatie Programma 1 (MMIP 1) worden de innovatie doelen uitgelegd die nodig zijn voor de opschaling van offshore hernieuwbare energie. De offshore energie industrie en markt ontwikkelen snel; het vorige MMIP 1 rapport komt uit 2019, en een nieuwe herijkte versie was nodig.
  TKI Wind op Zee
 • Vanuit de MOOI-regeling (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) kregen het afgelopen halfjaar 26 innovatieve projecten subsidie die bijdragen aan de klimaatdoelen. In totaal werd € 81,4 miljoen verdeeld, waarmee het geld voor de subsidie op is.
  TKI Biobased Economy, Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Waterstof wordt een essentieel element voor de verduurzaming van de industrie, transport en een gebalanceerd duurzaam energiesysteem. Deze schone energiedrager kan en zal ook dicht bij de duurzame energiebronnen op zee worden geproduceerd om na 2030 verdere uitrol van offshore wind en inpassing in het energiesysteem mogelijk te maken.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee
 • Op maandag 16 januari 2023 opent de nieuwe ronde voor de zeer populaire innovatiemakelaarsregeling van de Topsector Energie. Met deze regeling kunnen mkb-ondernemingen een vergoeding van 80% krijgen voor het in huren van een innovatiemakelaar. Deze vergoeding kan maximum 10.000 euro (excl. BTW) per mkb-onderneming bedragen.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • INNOVATORS AWARD Een wedstrijd geeft genomineerde entrepreneurs grote kansen op exposure. Daarom heeft de Offshore Wind Innovators de OWI Awards georganiseerd voor het meest innovatieve mkb bedrijf in de offshore wind.
  TKI Wind op Zee