Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Ben je een startup of scale-up en actief in de energiesector? Ben je op zoek naar het financieringsinstrument dat het beste bij jouw bedrijf past?
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • De opdracht semi-autonome energiesystemen is open. Kijk op TenderNed voor alle informatie.  Voorstellen kunnen ingediend worden van 2 september 2021 tot en met 15 oktober 2021.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • De topsectoren Energie, Chemie en High Tech Systemen en Materialen bouwen samen met partners uit de energie en chemie aan de kansen van groene waterstof.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Techbinder maakt inzet vloot offshore windindustrie tientallen procenten goedkoper en schoner
  TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Stefan Lettink. Hij is marktdirecteur offshore wind bij Royal IHC (www.royalihc.com), partner in het kennisnetwerk Wind op Zee. Royal IHC ontwerpt en bouwt schepen en materieel in de offshore-sector en heeft een grote track record in het leveren van sustainable offshore systemen. Royal IHC doet mee aan een tiental Topsectorprojecten.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Erik-Jan de Ridder. Hij is teamleider bij MARIN Duurzame energie, partner in het kennisnetwerk Wind-op-Zee. MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) is al een eeuw hét onderzoeksinstituut voor ‘alles wat drijft’.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Leon van der Meijden. Hij staat sinds 2009 aan het roer bij de Eneco-afdeling engineering offshore wind. Vlak na de aanleg van windpark Amalia.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Peter Eecen. Hij is onderzoeksleider windenergie bij TNO (voorheen ECN). TNO neemt als onderzoeksinstituut een centrale plaats in onder het Topsector kennisnetwerk voor Wind op Zee. Onder de Topsector Energie nam het deel in zo’n dertig projecten.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Wegens succes herhaald: Tijdens de Masterclass Financiering geeft het Financieringsloket van de Topsector Energie meer inzicht in financieringsmogelijkheden voor innovatieve energie-ondernemers.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Topsector Energie in gesprek met Wouter Dirks. Hij is sinds 2015 manager R&D Van Oord. Van Oord heeft binnen het kennisnetwerk Wind op Zee meegewerkt aan diverse projecten en heeft daarmee bijgedragen aan de ontwikkeling van de basis van windturbine, waarop de gondel met de generator en de wieken wordt geplaatst.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee