Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • "Laat je niet afleiden door de coronacrisis. Want er is een andere crisis die onze aandacht volop verdient: de klimaatcrisis." Dat is de boodschap van Manon Janssen, Boegbeeld Topsector Energie tijdens de Werkconferentie op 24 november. "We kunnen het ons niet veroorloven om te vertragen. Versnel en doe het samen."
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Het nieuwe magazine van de Topsector energie (TSE) is uit, nu nog rijker gevuld dan voorgaande edities met interessante artikelen over de missies voor energietransitie en duurzaamheid. Daarnaast leest u aansprekende praktijkverhalen.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Het Netherlands Energy Technology Platform is een online platform dat aanbieders van technologie in de duurzame energiesector verbindt met eindgebruikers wereldwijd, middels
  TKI Nieuw Gas
 • Regionale kansenkaart en aanbevelingen voor de ontwikkeling van een Nederlandse productieketen voor elektrolysers
  TKI Nieuw Gas
 • Lectoren en onderzoekers van hogescholen doen samen met mkb’ers praktijkgericht onderzoek om innovatie in het mkb een stap verder te brengen.
  TKI Nieuw Gas
 • Op 4 november vond de vijfde Vlaams-Nederlandse Top plaats. Deze ontmoetingen op het hoogste politieke niveau tussen Nederland en Vlaanderen vinden sinds 2011 plaats met het oog op het verdiepen en verbreden van de samenwerking op concrete dossiers.
  TKI Nieuw Gas
 • De experts zijn het er over eens: waterstof zal dé CO2-neutrale gasvormige energiedrager van ons nieuwe, duurzame energiesysteem zijn. Met voor Nederland de kans om een voortrekkersrol te pakken. Op het gebied van verduurzaming van industrie, de inzet van bestaande energie-infrastructuur én het ontwikkelen van nieuwe werkgelegenheid.
  TKI Nieuw Gas
 • Een nieuw initiatief van Invest-NL en het EIF maakt meer financiering beschikbaar voor innovatieve MKB-ondernemingen die klaar zijn om op te schalen. Beide partijen investeren €150 miljoen in het “Dutch Future Fund” (DFF) waardoor €300 miljoen beschikbaar komt voor het Nederlandse MKB.
  TKI Nieuw Gas
 • Bent u actief op het gebied van mobiliteit, smart industry of waterstof? Wilt u deze expertise in de regio Noordrijn-Westfalen inzetten? Of wilt u meer weten over de recente ontwikkelingen binnen deze thema's in deze Duitse deelstaat? Neem dan op 26 en 27 november deel aan de virtuele economische missie.
  TKI Nieuw Gas
 • Jointly organized by the Nordic embassies in the Netherlands and the New Energy Coalition, this virtual event brings together business, research and umbrella organisations active in the field of hydrogen.
  TKI Nieuw Gas