Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Bestaande en veelgebruikte overzichten van CO2-kentallen, zoals www.CO2-emissiefactoren.nl, hanteren verouderde ketenwaardes voor CO2-emissies. Co-vergisting levert in die bron bijvoorbeeld een reductie van ‘slechts’ 33% t.o.v. de waarde voor aardgas in dezelfde lijst.
  TKI Nieuw Gas
 • Het TKI-toeslagproject Systeemintegratie op de Noordzee heeft recent haar rapport uitgebracht waarin de belangrijkste onderzoeksresultaten zijn samengevat uit het eerste jaar van het North Sea Energy (NSE) programma.
  TKI Nieuw Gas
 • De vraag naar emissievrij transport is actueler dan ooit: de eerste steden richten lage emissiezones in en Europese regelgeving evolueert steeds meer naar een klimaatneutraal beleid. Naast batterij-elektrische voertuigen komen de voertuigen op waterstof steeds vaker in beeld. Waterstof kan je snel tanken en je kunt er lange afstanden mee rijden.
  TKI Nieuw Gas
 • This study investigated the economic and climate-related impact potential of hydrogen in a future energy system in North Rhine-Westphalia and Germany as a whole.
  TKI Nieuw Gas
 • Het Heerenveense bedrijf Bareau gaat met een innovatieve vergistingstechniek de grootste uitdaging tot dusver aan met de bouw van een demonstratieproject dat Ameland gaat voorzien van groen gas. Het project krijgt financiële steun van GasTerra, NAM, ASN Bank en het Waddenfonds.
  TKI Nieuw Gas
 • WaterstofNet en Rijkswaterstaat organiseren een workshop over de procedure van vergunningsaanvragen van waterstoftankstations. Ook H2Platform geeft een presentatie over hoe men een waterstoftankstation kan realiseren.
  TKI Nieuw Gas
 • Bent u actief op het gebied van waterstof én heeft u interesse om de mogelijkheden voor u en uw bedrijf in de Chinese markt uit te breiden, of juist te verkennen?
  TKI Nieuw Gas
 • Japan zet groot in op waterstof. De overheid heeft een Roadmap, en de industrie timmert hard aan de waterstofweg. Toyota is voorloper met waterstofauto Mirai en premier Shinzo Abe heeft de Olympische Spelen van 2020 in zijn hoofdstad gebombardeerd tot de meest duurzame Spelen ooit met behulp van waterstof.
  TKI Nieuw Gas
 • Aben Green Energy is gestart met het aanbieden van groen gas. Op het bedrijventerrein Axelse Vlakte bij Westdorpe produceert Aben biogas dat wordt opgewerkt tot groen gas. Vanaf daar wordt het groene gas ingevoed in het regionale gasnet van netbeheerder Enduris en het landelijke gasnet van Gasunie Transport Services (GTS).
  TKI Nieuw Gas
 • Op 15 mei onthulde het Eco-Runner Team Delft de Eco-Runner 9, een waterstofauto die, omgerekend naar benzine, een equivalent van 4000 kilometer op 1 liter benzine moet behalen. Het Eco-Runner Team Delft is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat elk jaar de nieuwste generatie superefficiënte waterstofauto ontwerpt, de Eco-Runner.
  TKI Nieuw Gas