Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • De nieuwsbrief van maart 2020 is beschikbaar met daarin een uitgebreid overzicht van projecten die er op het terrein van het rijden met groen gas zijn in Noorwegen, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Estland en Zwitserland.
  TKI Nieuw Gas
 • Dit voorjaar kunt u inschrijven op een aantal interessante subsidieregelingen. Om u te voorzien van alle benodigde informatie over deze regelingen, organiseert TKI Energie en Industrie, in samenwerking met CO2 Smart Use en TKI Nieuw Gas, een webinar op 8 april van 15:00-16:00. Rob Kreiter, directeur TKI Energie en Industrie host de webinar.
  TKI Nieuw Gas
 • De energiesector maakt zich op voor een nieuwe ronde innovatiegelden. De eerste maanden van 2020 organiseerde de Topsector Energie daarom vele matchmakingsbijeenkomsten. Op 10 evenementen rondom verschillende thema’s kwamen bijna 1.000 vertegenwoordigers uit de sector samen. Events waarbij bedrijven elkaar ontmoeten om kennis, kunde en contactgegevens uit te wisselen.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy
 • Het zijn bijzondere tijden. Door het Coronavirus en onze strijd als land om het verspreiden hiervan tegen te gaan, zijn we in een paar dagen in een totaal nieuwe werkelijkheid beland. We vinden nieuwe wegen van samenwerking en communicatie met elkaar.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Recent afgeronde projecten uit de waterstoftender van RVO en TKI Nieuw Gas In de afgelopen maanden zijn diverse projecten die subsidie hebben ontvangen uit de waterstoftender van RVO afgerond. Het gaat om de volgende vijf projecten:  
  TKI Nieuw Gas
 • Op 1 april openen naar verwachting 3 regelingen van de Topsector Energie. Het gaat om 2 tenders voor energie- en klimaatinnovaties in de industrie en de gebouwde omgeving. Daarnaast opent een nieuwe ronde van de regeling Hernieuwbare Energie.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy
 • Op vrijdag 21 februari 2020 vond de jaarlijkse Stakeholderbijeenkomst plaats van DeepNL, het langlopend onderzoeksprogramma naar het gedrag van de diepe ondergrond onder invloed van menselijk ingrijpen.
  TKI Nieuw Gas
 • Wilt u zakendoen in Texas? Ga dan van 20 tot en met 24 april mee op handelsmissie met een focus op Life Sciences & Health en energietransitie. De missie vindt plaats in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins.
  TKI Nieuw Gas
 • De nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) wordt naar verwachting binnenkort gepubliceerd. De regeling ondersteunt samenwerkende partijen om met grote stappen de klimaatdoelen te realiseren. De MOOI-regeling stimuleert samenwerking en een integrale aanpak. Daarmee krijgen innovaties een grotere kans op succes. Er is € 65 miljoen beschikbaar.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • De H-vision partijen hebben besloten om aan een verdieping en actualisatie van de haalbaarheidsstudie te werken, met name een verdere uitwerking van de business case, een locatiekeuze voor de waterstofinstallaties en een inventarisatie van benodigde infrastructuur en opslagbehoeften.
  TKI Nieuw Gas