Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Ben je een startup of scale-up en actief in de energiesector? Ben je op zoek naar het financieringsinstrument dat het beste bij jouw bedrijf past?
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • De opdracht semi-autonome energiesystemen is open. Kijk op TenderNed voor alle informatie.  Voorstellen kunnen ingediend worden van 2 september 2021 tot en met 15 oktober 2021.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Nederlandse partijen kunnen deelnemen aan deze internationale call. Bent u bezig met onderzoek en innovatie over transportinfrastructuur voor klimaatneutrale waterstof in brede zin? En wilt u daarbij samenwerken met één of meerdere partners uit België, Canada, Duitsland, Finland, Ierland, Portugal en Spanje? Dan is deze Eureka-call mogelijk iets voor u.
  TKI Nieuw Gas
 • De topsectoren Energie, Chemie en High Tech Systemen en Materialen bouwen samen met partners uit de energie en chemie aan de kansen van groene waterstof.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Voor de kust van Scheveningen start een wereldwijd unieke pilot. Een merendeels Nederlands consortium produceert er voor het eerst groene waterstof op een producerend platform. Met steun van Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). Windenergie, waterstof en gasinfrastructuur komen samen om de energietransitie offshore te ontsluiten.
  TKI Nieuw Gas
 • Wegens succes herhaald: Tijdens de Masterclass Financiering geeft het Financieringsloket van de Topsector Energie meer inzicht in financieringsmogelijkheden voor innovatieve energie-ondernemers.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Bent u actief op het gebied van waterstof? Heeft u interesse om de marktkansen en potentiële samenwerkingspartners in Zuid Korea (verder) te verkennen? Meld u dan aan voor deze innovatiemissie die plaats vindt van 8 t/m 10 september 2021.
  TKI Nieuw Gas
 • Nederlands-Duitse samenwerking is essentieel om de potentie van waterstofinnovatie en groene chemie aan te boren. De samenwerkingsmogelijkheden vormden het hart van het Dutch-German Hydrogen Symposium 2021. Het symposium dat dinsdag 6 juli plaatsvond in Berlijn, werd bijgewoond door het Koningspaar.
  TKI Nieuw Gas
 • Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius heeft woensdag 9 juli het Nationaal Waterstof Programma in ontvangst genomen. Het doel van het programma is om de bijdrage van waterstof aan de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen in 2030 en daarna te realiseren. Deze afspraak komt voort uit het Klimaatakkoord.
  TKI Nieuw Gas
 • Klimaatcast met Jörg Gigler vanaf 7 juli beschikbaar:
  TKI Nieuw Gas