Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Het kabinet trok in 2019 € 34,5 miljoen subsidie uit voor transportprojecten die goed zijn voor het klimaat. Met deze subsidie - Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport) - komen innovaties die levensvatbaar zijn sneller van de grond.
  TKI Nieuw Gas
 • Vanaf vandaag kunt u subsidie aanvragen voor de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie en de Topsector Energiestudies. Het beschikbare budget voor de DEI+ is € 86,1 mln. Voor 'Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen' is een apart budget van € 9 miljoen beschikbaar. Voor de Topsector Energiestudies is € 6 mln beschikbaar.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • The FCH JU has launched today, 14 January 2020, its 2020 Call for Proposals. 
  TKI Nieuw Gas
 • Bent u actief op het gebied van waterstof? Heeft u interesse om de marktkansen en potentiële samenwerkingspartners in Zuid Korea te verkennen? Meld u dan aan voor de innovatiemissie naar Zuid Korea in maart 2020.
  TKI Nieuw Gas
 • De nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt de grote stappen richting de realisatie van de klimaatdoelen. Door samenwerkingen met een integrale aanpak te stimuleren, krijgen innovaties een grotere kans op succes.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Topsector Algemeen
 • Van de workshop Samenwerking Nederland en VS op het gebied van waterstof tijdens de werkconferentie van de Topsector Energie van 31 oktober 2019 is een beknopt videoverslag gemaakt: https://youtu.be/8IVsKc_7EHU
  TKI Nieuw Gas
 • Van het laatste Netwerk Event H2 Platform is een videoverslag gemaakt: https://youtu.be/5F-GFJwdvyU
  TKI Nieuw Gas
 • Het kabinet zet ook in 2020 extra in op innovatie voor klimaat en energie om invulling te geven aan de klimaatdoelstellingen.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • De subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is vernieuwd. De looptijd van alle projecten is verlengd tot 4 jaar. Ook komt er 1 budget voor pilot- en zo mogelijk demonstatieprojecten voor diverse thema's. Op 15 januari 2020 opent de regeling.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Topsector Algemeen
 • Bij de opstelling van het klimaatakkoord in november 2018, is door de crosssectorale werkgroep waterstof, een inschatting gemaakt van de potentiële vraag en het potentiële aanbod van waterstof in 2030 in Nederland. Daarvoor zijn destijds vraagscenario’s gemaakt voor de verschillende sectoren met een laag, midden en hoog variant.
  TKI Nieuw Gas