Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Door het coronavirus is er een roep om gebouwen goed te ventileren. Volgens het RIVM zou het virus namelijk nog lang in niet- of slecht geventileerde ruimtes kunnen circuleren via fijne vochtdruppels (aerosolen). Maar wat is goed ventileren precies?  Hoe weet je nu of je genoeg ventileert? En kan dat op een energiezuinige manier?
  TKI Urban Energy
 • Ben je een innovatieve ondernemer in de energiesector en op zoek naar risicokapitaal? De Topsector Energie organiseert namens de TKI Urban Energy, TKI Nieuw Gas en TKI Wind op Zee een matchmaking event voor investeerders en ondernemers op donderdag 12 november 2020 bij de Buccaneer in Delft.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Op 15 juli 2020 vond online een levendige bijeenkomst plaats van bevlogen mensen die zich bezighouden met het verduurzamen van woningen. Ieders doel: mogelijke partnerschappen verkennen om gezamenlijk versnelling van de renovatie van de gebouwde omgeving te realiseren.
  TKI Urban Energy
 • In de transitie naar een aardgasvrije energievoorziening, is elektrificatie een voor de hand liggende  oplossing. Dat vraagt om forse aanpassingen in het elektriciteitsnetwerk. Zowel om voldoende elektriciteit beschikbaar te hebben om de gebouwde omgeving te verwarmen, als het wisselende aanbod van elektriciteit uit duurzame bronnen en de transportcapaciteit.
  TKI Urban Energy
 • Onderzoek brengt interoperabiliteit van protocollen voor energie-flexibiliteit in kaart
  TKI Urban Energy
 • WarmingUP organiseert webinarserie over toepasbare kennis voor duurzame, collectieve warmtesystemen.
  TKI Nieuw Gas, TKI Urban Energy
 • Op woensdag 1 juli werd de coalitie Wind Meets Industry, met bijbehorende actieagenda, gelanceerd in een bijzonder online event. Hiermee is een grote stap gezet om de duurzame energievoorziening te versnellen.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Baanbrekend mkb: FridayEnergy
  TKI Urban Energy
 • Nu de Nederlandse zomers warmer worden, is koeling van huizen steeds meer een issue. Dat Nederlandse huizen goed verwarmd moeten zijn en blijven, weten we wel. Woningen en gebouwen worden steeds beter geïsoleerd. Het klimaat verandert en het aantal (extreem) warme dagen in een jaar neemt toe.
  TKI Urban Energy
 • Onder de vlag ‘Doe het zelf, doe het duurzaam’ startten de gezamenlijke Nederlandse bouwmarkten eind vorig jaar een programma om de doe het zelver te stimuleren hun huis te verduurzamen. Zij zochten daarvoor de samenwerking op met Milieu Centraal en het Klimaatverbond en vroegen een DEI+ innovatiesubsidie aan via TKI Urban Energy.
  TKI Urban Energy