Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Voor partijen die aan de slag gaan met het verduurzamen en renoveren van woningen, kan het best lastig zijn om de juiste oplossing te vinden die past bij hun specifieke verduurzamingsopgave.
  TKI Urban Energy
 • "Laat je niet afleiden door de coronacrisis. Want er is een andere crisis die onze aandacht volop verdient: de klimaatcrisis." Dat is de boodschap van Manon Janssen, Boegbeeld Topsector Energie tijdens de Werkconferentie op 24 november. "We kunnen het ons niet veroorloven om te vertragen. Versnel en doe het samen."
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Het nieuwe magazine van de Topsector energie (TSE) is uit, nu nog rijker gevuld dan voorgaande edities met interessante artikelen over de missies voor energietransitie en duurzaamheid. Daarnaast leest u aansprekende praktijkverhalen.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Nederland gaat van het gas af. Om in onze toekomstige warmte- en koudevraag te voorzien zullen we op grote schaal overschakelen op collectieve voorzieningen. Hoe kunnen we die warmte- en koudenetten slim ontwerpen? En hoe zien ze eruit? In de Werkconferentie op 24 november blikken Martijn Clarijs (TNO) en Minke Goes (Essent) vooruit op een toekomst die elk moment praktijk kan worden.
  TKI Urban Energy, Human Capital Agenda, Topsector Algemeen
 • Innovatie is belangrijk, en soms zelfs noodzakelijk. Dat weet iedereen die werkt aan duurzame renovaties van woningen. Maar hoe vind je dan de juiste innovatie die past bij uw specifieke verduurzamingsvraag?
  TKI Urban Energy
 • Er is nog veel onbekend over het effect van drijvende zonneparken op de natuur in en rond het water. Om het onderzoek naar de effecten op de natuur onder water goed te organiseren is een set standaardafspraken gemaakt; een ecologisch meetadvies.
  TKI Urban Energy
 • ‘We moeten in enkele tientallen jaren afkicken van fossiele energie. Dat gaat alleen zo snel lukken als we de mensen in het land meekrijgen.’ Dit stelt Wim Sinke, programmaleider Zonne-energie bij TNO.
  TKI Urban Energy
 • Baanbrekend mkb: Greener Power Solutions
  TKI Urban Energy
 • Onderscheidt uw organisatie zich positief door energiebesparing, duurzame energieopwekking of gebruik van hernieuwbare warmte? Meld u aan voor de EZK Energy Award Bedrijven 2020! Wat is de prijs? De EZK Energy Award Bedrijven 2020 bestaat uit:
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Voor de tweede keer dit jaar was het budget van € 100.000 uit de innovatiemakelaarsregeling, waarbij 100% van de kosten vergoed werd, snel uitgeput. Veel MKB-ondernemers vroegen een financiële bijdrage aan op de dag van de openstelling op 15 september.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen