Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Wegens succes herhaald: Tijdens de Masterclass Financiering geeft het Financieringsloket van de Topsector Energie meer inzicht in financieringsmogelijkheden voor innovatieve energie-ondernemers.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Zonnepanelen en warmtepompen, die kennen we inmiddels wel. Maar waar we behoefte aan hebben zijn integrale oplossingen die het hele jaar door efficiënt warmte leveren. Daarvoor zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Flexibele bufferzakken, waanzinnig mooie gevelsystemen en zelfs ijsbuffers...
  TKI Urban Energy
 • Techniek is er klaar voor, maar er zijn nog knelpunten in wet- en regelgeving
  TKI Urban Energy
 • Voor de energietransitie zijn grote investeringen nodig om innovaties te ontwikkelen, testen en naar de markt te brengen. Wat zijn de financiële mogelijkheden? Waar lopen start-ups, scale-ups en gevestigde ondernemingen tegenaan? Op 16 juni stond tijdens de voorjaarsconferentie van de Topsector Energie het thema financiering centraal. De conclusie? Er is voldoende kapitaal in Nederland.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Na de succesvolle subsidieronde begin dit jaar, stelt de Topsector Energie in een nieuwe subsidieronde geld beschikbaar voor het inhuren van een innovatiemakelaar door mkb-ondernemingen. Dit keer is de vergoeding voor de inhuur van een innovatiemakelaar maar liefst 80% van de gemaakte kosten, tot een maximum vergoeding van 10.000 euro (incl.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Sommige corporaties zijn er al volop mee bezig: moderne technieken als artificial intelligence en big data of opnames met streetview, satellieten of drones voor het vastgoedonderhoud. Maar op enkele koplopers na is het voor de meeste corporaties nog ver van hun bed. Daarbij is er grote twijfel of we wel zo ver zijn dat we hiermee ook geld besparen.
  TKI Urban Energy
 • Topsector Energie in gesprek met Maurice Hanegraaf en Huub Keizers. Zij werken bij TNO beiden aan onderzoekprogramma’s voor energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving. Maurice zit daarbij vooral aan de ‘systeemkant’ van de collectieve warmtenetwerken, inclusief geothermie en grootschalige opslag.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy
 • Topsector Energie in gesprek met Henk Huinink. Hij is universitair hoofddocent aan de faculteit Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven. Hij doet mee aan een aantal Topsector-projecten rondom warmteopslag. Die projecten zijn geconcentreerd in het kennisnetwerk Efficiency Gebouwde Omgeving.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy
 • Bent u een innovatieve kleine en middelgrote onderneming (mkb)? En bevindt u zich in de early stage’ of ‘early growth’ fase en bent u op zoek naar investeringen in een range van € 100.000 tot € 2 miljoen in ruil voor een aandeel in hun bedrijf?
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Topsector Energie in gesprek met Ivo Opstelten. Hij is directeur van de Vereniging Stroomversnelling die in 2016 is opgericht. Deze ondersteunt de energietransitie in woningen met kennis, tools en een lobby voor de juiste regelgeving.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy