Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • In de energietransitie spelen Webbers een belangrijke rol. Een Webber is een horizontale netwerkleider, die mensen en organisaties met elkaar verbindt. Om ze samen te laten werken, te leren en te innoveren. Precies waar de energietransitie om vraagt. Maar hoe doe je dat? In de podcast van De Webber gaat sociaal ingenieur Jetske Thielen in gesprek met Jan Oosting.
  TKI Urban Energy, Human Capital Agenda, Topsector Algemeen
 • Heeft u een innovatief idee dat de ontwikkeling van zonne-energie op zee kan versnellen? Pakt de innovatie uitdagingen aan zoals kostenreductie, technische levensduur in offshore-omstandigheden of systeemintegratie? En kunt u daar financiële ondersteuning bij gebruiken? Dan is deze open call voor u.
  TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy
 • Een overzichtsstudie biedt handvatten voor veilige en snelle ontwikkeling en doorbreken van verzekeringsknelpunten
  TKI Urban Energy
 • Met de innovatiemakelaarsregeling heeft de Topsector Energie sinds de zomer van 2019 meer dan 58 ondernemers geholpen bij de ontwikkeling van hun innovatie. In totaal is er meer dan 500.000 euro aan deze ondernemingen toegekend.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Het gebruik van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Daarmee komt steeds vaker de vraag op wat er moet gebeuren als (verouderde) zonnepanelen van het dak afgehaald moeten worden. Een afvalhoop van waardevolle materialen gloort, als hier niets aan gedaan wordt.
  TKI Urban Energy
 • AddGreen heeft isolatiemateriaal ontwikkeld dat huizen energiezuiniger maakt én voor een groot deel uit biobased grondstoffen wordt gemaakt. Daarmee kunnen woningeigenaren een dubbele bijdrage leveren aan de vermindering van de CO₂-uitstoot.
  TKI Urban Energy
 • In hoog tempo rollen overheden, netbeheerders en marktpartijen een fijnmazig publiek netwerk van laadpunten uit. Dankzij nieuwe oplossingen voor slim laden kunnen elektrische rijders kiezen voor extra snel, goedkoop en duurzaam. Maar tegen welke prijs? In welke mate staan ze hun persoonlijke data af? Komt de stroomvoorziening in gevaar?
  TKI Urban Energy, Digitalisering
 • Schrijf je nu in en pitch jouw investeringsaanbod tijdens de Investor Day op 11 november 2021.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Ben je een startup of scale-up en actief in de energiesector? Ben je op zoek naar het financieringsinstrument dat het beste bij jouw bedrijf past?
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Dat het slim is meer data te meten en te monitoren in gebouwen, zodat we zien wat wel en niet werkt, staat buiten discussie. Maar wat kan er eigenlijk al? En waarom doen we het nog niet op grote schaal? Wie zou het eigenlijk moeten regelen en betalen? En hoe zit het met privacy en gegevensbescherming?
  TKI Urban Energy