Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Systeemintegratie kan onder meer een oplossing bieden voor het niet kunnen aansluiten van duurzame energieprojecten door de toenemende krapte op het elektriciteitsnet. Het creëert kansen voor kleinschalige en middelgrote duurzame energie-opwek in de Regionale Energie Strategieën (RES’en).
  TKI Urban Energy, Systeemintegratie
 • 1.000 woningen per dag renoveren en na-isoleren. Dat is echt een dijk van een innovatieve uitdaging; zowel technisch als procesmatig. Dat blijkt wel uit vele artikelen die hierover gaan en zelfs Arjen Lubach maakte er een item over. Een ambtelijk advies dat een paar weken geleden verscheen adviseert het nieuwe kabinet zelfs om de klimaatmaatregelen te verdubbelen.
  TKI Urban Energy
 • Topsector Energie geeft samen met New Energy Coalition inzicht in financieringsmogelijkheden
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • An additional round of the MOOI scheme is expected to open soon. Focused on system solutions to prepare the energy system for large amounts of renewable electricity. To this end there is a cross-sectoral collaboration between parties.
  TKI Energie en Industrie, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie
 • De website uptempo.nu, waar vastgoedeigenaren snel innovatieve en marktrijpe oplossingen kunnen vinden voor het verduurzamen van hun panden, is uitgebreid en heeft een nieuwe look gekregen.
  TKI Urban Energy
 • Het energiesysteem loopt steeds vaker vast en vol; ook in de gebouwde omgeving. Innovatie helpt om flexibel in te spelen op de nieuwe energievoorziening van duurzame bronnen. Daar kun je ook als ondernemer geld mee verdienen, maar dan moet je wel weten hoe.
  TKI Urban Energy
 • Consortia vroegen in 2020 de subsidie MOOI aan voor Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie. Vandaag valt bij het eerste consortia in de categorie Hernieuwbaar op Zee (Simox en RoboDock) goed nieuws op de mat.
  TKI Energie en Industrie, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • De hele wereld komt samen dit jaar op de wereldtentoonstelling Expo Dubai. Onder de slogan ‘Connecting Minds, Creating the Future’ presenteren meer dan 200 landen zich vanaf oktober tot in 2022. Eén van de hoofdthema’s is water, voedsel en energie. Nederland kan op dit wereldtoneel natuurlijk niet ontbreken.
  Dutch Dubai, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Internationale export en kennisagenda, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Vanaf vandaag kunt u subsidie aanvragen voor de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie en de Topsector Energiestudies Industrie. Het beschikbare budget voor de DEI+ is €  76,6 mln. Voor 'Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen' is een apart budget van € 9 miljoen beschikbaar. U kunt DEI+ aanvragen van 18 januari 2021, 09.00 uur tot en met 7 januari 2022, 17.00 uur.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Vijf whitepapers beschrijven de kansen van gelijkspanning per marktsegment
  TKI Urban Energy