Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Door Marsha Wagner, Programmadirecteur Human Capital Agenda bij Topsector Energie.
  Topsector Energie in gesprek, Human Capital Agenda, Topsector Algemeen
 • Nederland is een land met een missie. Wij willen onze broeikasgasuitstoot zo snel mogelijk verlagen om een CO2 neutrale maatschappij te worden. We hebben geen tijd meer te verliezen! We willen de doelen uit het Klimaatakkoord halen. De signalen zijn alarmerend, vanuit alle hoeken.
  TKI Biobased Economy, Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Topsector Energie in gesprek met Internetondernemer Arash Aazami. Hij houdt zich sinds 2006 bezig met de integratie van digitalisering en energie. Sinds 2015 werkt hij binnen het kennisnetwerk Digitalisering van de Topsector Energie.
  Topsector Energie in gesprek, Digitalisering
 • Topsector Energie in gesprek met Socrates Schouten. Hij is programmahoofd bij Waag, onderzoeksinstelling op het kruispunt van kunst, wetenschap en technologie. Hij onderzoekt de sociale en culturele invloed van nieuwe technologieën zoals voor de energietransitie, met een focus op digitalisering.
  Topsector Energie in gesprek, Digitalisering
 • Topsector Energie in gesprek met Wim Sinke. Hij is al tientallen jaren prominent lid van de Nederlandse en ook internationale onderzoeksgemeenschap voor zon-PV. Hij was oud-directeur TKI Solar Energy, is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en is hoofdonderzoeker en programmacoördinator Zonne-energie bij TNO (voorheen ECN).
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy, Systeemintegratie
 • Topsector Energie in gesprek met Jaap Beijersbergen. Hij is directeur van Levitech en zat in dertien projecten in het kennisnetwerk Zon PV. Levitech (25 personeelsleden) is een spin-off van ASM International en werkt met een speciale ‘levitatietechniek’ aan machines die chips en zonnecellen verbeteren.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Urban Energy, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie
 • Topsector Energie in gesprek met Stefan Lettink. Hij is marktdirecteur offshore wind bij Royal IHC (www.royalihc.com), partner in het kennisnetwerk Wind op Zee. Royal IHC ontwerpt en bouwt schepen en materieel in de offshore-sector en heeft een grote track record in het leveren van sustainable offshore systemen. Royal IHC doet mee aan een tiental Topsectorprojecten.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Erik-Jan de Ridder. Hij is teamleider bij MARIN Duurzame energie, partner in het kennisnetwerk Wind-op-Zee. MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) is al een eeuw hét onderzoeksinstituut voor ‘alles wat drijft’.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Leon van der Meijden. Hij staat sinds 2009 aan het roer bij de Eneco-afdeling engineering offshore wind. Vlak na de aanleg van windpark Amalia.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Peter Eecen. Hij is onderzoeksleider windenergie bij TNO (voorheen ECN). TNO neemt als onderzoeksinstituut een centrale plaats in onder het Topsector kennisnetwerk voor Wind op Zee. Onder de Topsector Energie nam het deel in zo’n dertig projecten.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee