Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Topsector Energie in gesprek met Leon van der Meijden. Hij staat sinds 2009 aan het roer bij de Eneco-afdeling engineering offshore wind. Vlak na de aanleg van windpark Amalia.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Peter Eecen. Hij is onderzoeksleider windenergie bij TNO (voorheen ECN). TNO neemt als onderzoeksinstituut een centrale plaats in onder het Topsector kennisnetwerk voor Wind op Zee. Onder de Topsector Energie nam het deel in zo’n dertig projecten.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Wouter Dirks. Hij is sinds 2015 manager R&D Van Oord. Van Oord heeft binnen het kennisnetwerk Wind op Zee meegewerkt aan diverse projecten en heeft daarmee bijgedragen aan de ontwikkeling van de basis van windturbine, waarop de gondel met de generator en de wieken wordt geplaatst.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Wind op Zee
 • Topsector Energie in gesprek met Klaas Vos en Anton Sweere. Klaas Vos is Supply Chain manager duurzaamheid en Anton Sweere programmamanager procestechnologie bij FrieslandCampina. Die coöperatie is met twintig productielocaties   in Nederland en vele vestigingen in 38 landen een belangrijke speler in de zuivelindustrie.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie
 • Topsector Energie in Gesprek met Jaap Vente. Hij is Roadmap Manager CO2-neutrale industrie bij TNO, partner in het kennisnetwerk Efficiency en Circulaire Industrie. TNO staat met deelname aan tientallen projecten onder het topconsortium voor Energie en Industrie centraal in het kennisnetwerk rond industriële energie-innovatie.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie
 • Topsector Energie in gesprek met Kees Biesheuvel. Hij is Technology Innovation Manager at DOW Benelux. Hij is namens DOW nauw betrokken bij veel projecten binnen het kennisnetwerk Efficiency en Circulaire Industrie, dus bij industriële innovatie. De laatste jaren was hij ook Clusterdirecteur Warmte bij ISPT, een stichting waarin bedrijven samenwerken met kennisinstellingen.
  Topsector Energie in gesprek, TKI Energie en Industrie
 • Topsector Energie in gesprek met Judith van Heeswijk. Zij is bij brancheorganisatie Techniek Nederland belast met ontwikkeling, scholing, onderwijs en arbeidsmarkt. 6.300 grote en mkb-bedrijven zijn hierbij aangesloten.
  Topsector Energie in gesprek, Human Capital Agenda
 • Topsector Energie in gesprek met Tinus Hammink en Jan Oosting. Tinus Hammink is directeur van het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
  Topsector Energie in gesprek, Human Capital Agenda
 • Topsector Energie in gesprek met Marinika Knoef. Zij werkt bij OOF. Dat staat voor Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen voor energie, kabel&telecom en afval&milieubedrijven (ofwel grondstoffen, energie en omgeving, ‘geo’). Zij is daar programmamanager Future Fit, metde arbeidsmarkt van de energiesector als aandachtspunt.
  Topsector Energie in gesprek, Human Capital Agenda
 • Topsector Energie in gesprek met Laura Hoogwerf. Zij is business developer bij TNO, voorheen ECN. Binnen het netwerk Maatschappelijk Verantwoord Innoveren namen ECN en TNO een centrale plaats in bij een tiental projecten.
  Topsector Energie in gesprek, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie