Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Dit voorjaar kunt u inschrijven op een aantal interessante subsidieregelingen. Om u te voorzien van alle benodigde informatie over deze regelingen, organiseert TKI Energie en Industrie, in samenwerking met CO2 Smart Use en TKI Nieuw Gas, een webinar op 8 april van 15:00-16:00. Rob Kreiter, directeur TKI Energie en Industrie host de webinar.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas
 • De energiesector maakt zich op voor een nieuwe ronde innovatiegelden. De eerste maanden van 2020 organiseerde de Topsector Energie daarom vele matchmakingsbijeenkomsten. Op 10 evenementen rondom verschillende thema’s kwamen bijna 1.000 vertegenwoordigers uit de sector samen. Events waarbij bedrijven elkaar ontmoeten om kennis, kunde en contactgegevens uit te wisselen.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy
 • Het zijn bijzondere tijden. In een paar dagen tijd zijn we in een totaal nieuwe werkelijkheid beland door de maatregelen die hopelijk de piek van het coronavirus af gaan vlakken. We begrijpen dat de status quo een grote impact heeft op iedereen, zowel privé als zakelijk.
  TKI Energie en Industrie
 • Het zijn bijzondere tijden. Door het Coronavirus en onze strijd als land om het verspreiden hiervan tegen te gaan, zijn we in een paar dagen in een totaal nieuwe werkelijkheid beland. We vinden nieuwe wegen van samenwerking en communicatie met elkaar.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Op 1 april openen naar verwachting 3 regelingen van de Topsector Energie. Het gaat om 2 tenders voor energie- en klimaatinnovaties in de industrie en de gebouwde omgeving. Daarnaast opent een nieuwe ronde van de regeling Hernieuwbare Energie.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy
 • Op donderdag 13 februari organiseerden TKI Energie en Industrie en TKI Nieuw Gas samen met RVO het Matchmaking Event 2020. Er was ruim aandacht voor de Topsector Energie-regelingen voor de industrie, met dit jaar in het bijzonder de nieuwe MOOI-regeling.
  TKI Energie en Industrie
 • De MOOI-regeling (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) is op 14 februari gepubliceerd in de Staatscourant. De MOOI-regeling ondersteunt samenwerkende partijen om met grote stappen de klimaatdoelen te realiseren.
  TKI Energie en Industrie
 • Het Klimaatakkoord bevat ambitieuze opgaven voor de energie, elektriciteit- en de industriesector. Beide sectoren moeten de CO2-uitstoot in hun sector fors verminderen en tegelijkertijd lijkt men op elkaar te wachten. Nederland heeft de potentie om één van de grotere leveranciers te worden van windenergie. En onze industrie kan mee. Toch houden beide sectoren elkaar in een klem.
  TKI Energie en Industrie, TKI Wind op Zee, Topsector Algemeen
 • De nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) wordt naar verwachting binnenkort gepubliceerd. De regeling ondersteunt samenwerkende partijen om met grote stappen de klimaatdoelen te realiseren. De MOOI-regeling stimuleert samenwerking en een integrale aanpak. Daarmee krijgen innovaties een grotere kans op succes. Er is € 65 miljoen beschikbaar.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Het is bekend dat bij de staalproductie koolmonoxide (CO) vrijkomt. Feit is ook dat CO een bruikbare grondstof is voor de chemische industrie. Koppel je beide aan elkaar, dan bespaar je grote hoeveelheid CO2-uitstoot én fossiele grondstoffen. In Nederland en België wagen bedrijven zich voor het eerst aan deze ingewikkelde maar razend interessante puzzel.
  TKI Energie en Industrie, Topsector Algemeen