Whitepapers LEVE helpen energietransitie begrijpen

Nieuwsbericht |
Human Capital Agenda
|
whitepapers

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) licht de belangrijkste onderwerpen voor ons energiesysteem van de toekomst toe in 6 Whitepapers. Vraagstukken over energie gaan veel verder dan alleen techniek.

De energietransitie raakt ook welk vervoer we kiezen. Ook wat we eten en welke zaken we kopen bepaalt ons energiegebruik. Die transitie raakt daarom ook aan wat de industrie produceert en hoe zij dat doen. De transitie naar een nieuw, duurzaam energiesysteem is niet eenvoudig. Het moet zonder verstoringen werken. Vanuit alle hoeken krijgen we er wel wat van mee. Maar vaak is de informatie over vraagstukken over energie niet voldoende om de goede keuzes te maken.

Energietransitie met een systeembenadering

Het lectorenplatform EnergieVoorziening in Evenwicht (LEVE) richt zich op de aanpak van de energietransitie met een systeembenadering. Dit is een bron van informatie voor beleidsmakers en beslissers. Zij moeten zorgen dat consumenten, overheid, markt en industrie wél de goede informatie krijgen. Daarmee komt een andere discussie op gang. Deze zorgt ervoor dat we betere keuzes maken. LEVE wil hierbij helpen en zorgen voor meer draagvlak. Daarmee kiezen we een goede aanpak van de energietransitie.

6 Whitepapers over ons toekomstig energiesysteem

De Whitepapers zijn interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor de energietransitie. Dat zijn beleidsmakers en beslissers bij de overheid, professionals bij bedrijven en andere geïnteresseerden.

De Whitepapers in deze serie zijn:

Meer informatie over LEVE

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) brengt verschillende disciplines bij elkaar en redeneert vanuit een systeemvisie. Vanuit die visie vindt onderzoek plaats. Dit helpt om de energievoorziening betaalbaar en betrouwbaar te houden. Het doel: energie-evenwicht in 2030.