Vluchtelingenorganisatie maakt weg vrij voor talenten

Nieuwsbericht |
Human Capital Agenda
|
Ibrahim Alousi

Sinds 1948 zet de Stichting voor Vluchteling Studenten UAF zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun integratie op de arbeidsmarkt. Dit onder de volle overtuiging dat iedereen die zijn kennis kan inzetten, betekenisvol is in Nederland. Vorig jaar startte het UAF met Fontys Hogescholen een speciaal leerwerktraject voor hoogopgeleid technische talenten. Projectcoördinator Afsaneh Azari vertelt er meer over.

"Vorig jaar zijn we hier in de regio Zuid (van Nijmegen tot Maastricht) met een groep van17 mensen met dit leerwerktraject gestart," vertelt Afsaneh. Deze groep werd van tevoren geselecteerd. Er werd vooral gevraagd naar vooropleiding en motivatie.

Het gaat hier om studenten met een technische achtergrond in het land van herkomst of studenten die in de technische sector een opleiding willen volgen. Door een leerwerktraject bij Fontys van 2,5 jaar maken zij kans op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Werkgevers krijgen de kans om talentvolle technici aan zich te binden.

Technische achtergrond

"Het eerste half jaar krijgen de studenten vooral sollicitatie- en presentatietraining, vaktaaltraining en leren ze netwerken. Daarvoor gaan ze naar matchingbijeenkomsten met werkgevers. Zo bereiden ze zich voor op een duale hbo-studie. Daarna gaan ze 2 jaar leren (associate degree-opleiding) en werken, waarbij ze bij bedrijven meteen de theorie in praktijk kunnen brengen.

Na een half jaar voorbereiding start het ad-studietraject. Tegelijkertijd beginnen de deelnemers met een passende betaalde baan. En omdat de deelnemers al na 6 maanden naast hun studie gaan werken, zijn ze niet meer afhankelijk van een uitkering.

Het ad-traject is voor alle betrokken partijen een win-winsituatie. Het komend jaar starten we met een volgende groep. De ervaringen van werkgevers en deelnemers zijn tot nu toe positief. Daarnaast zijn we met de HAN in Arnhem en Nijmegen in gesprek over een op de energiesector gericht leer- en werktraject."

Diploma én werkervaring

Een van de deelnemers is de 25-jarige Syrische Ibrahim Alousi, die een associate degree Werktuigbouwkunde wil halen. Hij vluchtte in 2015 met zijn moeder en 2 zussen naar Nederland, waar zijn vader al 15 jaar als arbeidsmigrant werkte. In Damascus studeerde hij aan het technisch instituut voor Mechanica en Elektrotechniek. Nu doet hij met veel plezier mee aan het traject leren en werken in de techniek.

"Via het mbo zou ik pas over 4 jaar een diploma hebben", vertelt Ibrahim. "Via dit traject heb ik over 2 jaar een hbo-diploma én werkervaring. Omdat ik al 25 jaar ben, is dit veel geschikter voor mij. Mijn uiteindelijke doel? Ik wil een waardevolle collega worden. Iemand die werkt zonder fouten te maken."

Samenwerking met derden

Sinds 2019 werkt het UAF samen met het ministerie van Infastructuur en Waterstaat, de NS, Dura Vermeer, PWC en de Rabobank om statushouders aan werkervaring te helpen. "De statushouders die net zijn afgestudeerd en geen werkervaring hebben, doen gedurende 9 maanden bij de NS werkervaring op", vertelt Afsaneh hierover.

"Onze rol daarbij? De weg vrij maken voor talentontplooiing, want de uitdagingen voor iemand die net nieuw is in Nederland blijven. We zijn daarbij de verbinders. We helpen vluchtelingen met hun kennis weer van betekenis te zijn. Door taal- en cultuurverschillen te overbruggen, te adviseren over de studiekeuze en vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Net als bij Ibrahim."

Meer weten?

Human Capital Agenda