Vacature communicatiemanager TKI Wind op Zee

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
Human Capital Agenda
Financieringsloket
Topsector Algemeen
|
Windenergie op zee

TKI Wind op Zee is op zoek naar een communicatiemanager:

Wil jij als communicatiemanager bij het TKI Wind op Zee (Topconsortium voor Kennis en Innovatie) werken in een dynamisch werkveld en wil je meehelpen om het Klimaatakkoord te realiseren voor Nederland? Het TKI Wind op Zee zoekt een communicatiemanager (zzp’er), die gaat meehelpen om wind op zee innovaties te ondersteunen. Wij verbinden bedrijven met bedrijven, innovators met de nieuwste onderzoeken en we weten de weg naar subsidiestromen. Als intermediair zijn we de smeerolie bij alle innovaties voor een duurzaam elektriciteitssysteem op zee. Communicatie is daarbij een van onze belangrijkste kerntaken.

Windenergie op zee is een essentieel onderdeel van de succesvolle energietransitie in Nederland. Het huidige beleid is erop gericht dat de capaciteit van windenergie op zee bijna vier keer zo veel is in 2030. Voor deze mega-uitdaging zijn innovaties onmisbaar. Het TKI Wind op Zee, onderdeel van de Topsector Energie stimuleert, verbindt en ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen bij de ontwikkeling en toepassing van innovaties voor een snelle transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem.

Wat ga je doen als communicatiemanager?

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor de communicatie van het TKI Wind op Zee als onderdeel van de Topsector Energie. Je bepaalt de communicatiestrategie om het TKI Wind op Zee stevig te positioneren en voert die vervolgens ook uit in samenwerking met de communicatiemedewerker.

Takenpakket

Je actualiseert het communicatieplan. Je informeert de sector over nieuwe ontwikkelingen, subsidieregelingen, events via diverse kanalen zoals social media- accounts, de website en de nieuwsbrief. Je bedenkt prikkelende campagnes om het TKI Wind op Zee te positioneren. Je stimuleert samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. Je faciliteert projecten en de sector. Je organiseert webinars en live events en draagt bij aan bijvoorbeeld de invulling van een toekomst track tijdens de jaarlijkse WindDays conferentie.

Werken voor het TKI Wind op Zee

Je werkt met een inspirerend en enthousiast team in het Duurzame Energie Kantoor in Utrecht. Hier zijn meerdere, voor de energietransitie relevante organisaties, gevestigd. Het team van het TKI Wind op Zee bestaat uit een stichtingsbestuur en een organisatie van zeven zzp’ers. Je komt veel in contact met diverse partijen die actief zijn in de offshore wind sector. Denk hierbij aan kennisinstellingen, bedrijven (zowel grote bedrijven als mkb) en overheden, die allen actief bezig zijn om innovatieve oplossingen rondom windenergie op zee te realiseren. Als communicatiemanager bij het TKI Wind op Zee heb je hier direct invloed op en draag je bij aan het succes van de energietransitie.

Functie-eisen

De ideale kandidaat voor deze functie:

 • Heeft goede, actuele en aantoonbare kennis van communicatiestrategieën-, methoden- en technieken;
 • Is handig met vormgevingsprogramma’s, CMS-en, digitale platforms en systemen;
 • Is taalvaardig in Nederlands en Engels in woord en schrift;
 • Is gewend om zelfstandig te werken;
 • Beschikt over een HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Heeft minimaal vijf jaar relevante werkervaring als communicatiemanager;
 • Heeft aantoonbare kennis van de energiesector;
 • Is zzp’er.

Eigenschappen

 • Initiatiefrijke persoonlijkheid die goed kan samenwerken;
 • Heeft interesse in en is nieuwsgierig naar de offshore wind sector;
 • Is leergierig en neemt makkelijk nieuwe informatie op;
 • Houdt goed overzicht over welke taken er gedaan moeten worden;
 • Zelfstandig en adviseert gevraagd en ongevraagd;
 • Flexibel in het organiseren en plannen van zijn/ haar eigen werk.

Wat biedt TKI Wind op Zee jou?

Het TKI Wind op Zee biedt een marktconform tarief. Het betreft een functie van 16 tot 24 uur. De werkzaamheden kunnen op ons kantoor in Utrecht of vanuit huis worden verricht.

Solliciteren op de functie van communicatiemanager

Je kunt tot en met 14 juni 2021 jouw sollicitatiebrief en CV toesturen aan Liesbeth Batelaan (secretariaat TKI Wind op Zee).

In de periode van 21 juni en 2 juli vinden de gesprekken plaats.

Voor vragen over de procedure en de inhoud van de vacature kun je terecht bij Liesbeth Batelaan, bereikbaar via @email of 0031 30 7370540.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.