TKI Wind op Zee organiseert informatiesessies WindDays 2019

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
|
'

Kom op 12 en 13 juni 2019 naar WindDays 2019 in het WTC in Rotterdam. Tijdens Nederlands grootste windenergie-evenement is ook TKI Wind op Zee van de partij. Tijdens het conferentiegedeelte hebben we een aantal zeer interessante sessies over windenergie.

Eén sessie is een paneldiscussie over de ‘Race to the bottom’. De competitieve markt voor aanbieders van windenergie groeit flink, terwijl de concurrentie moordend is. Waar ligt de focus om competitief in deze markt te blijven? Wat moet je als bedrijf doen? En is er een grens aan kostenreductie?

Offshore opgewekte elektriciteit

Een andere sessie draait om de vraag ‘Hoe zou een off-grid-energiesysteem eruit kunnen zien?’ Deze paneldiscussie concentreert zich op offshore opgewekte elektriciteit. Wat als die niet goed meer geïntegreerd kan worden in het elektriciteitsnet? Wat is dan een oplossing voor de lange termijn?

Conversie naar andere energiedragers ligt voor de hand, ook vanwege de opslagmogelijkheden. Maar energie-intensieve productie van chemicaliën komt eveneens in aanmerking; een conversie die on- én offshore kan plaatsvinden. Welke mogelijkheden zijn er in dat geval voor offshore conversie? En wat betekenen deze mogelijkheden voor onder meer de infrastructuur, techniek, logistiek, risico’s, ecologie en wet- en regelgeving?
 

Natuur, voedsel en windinnovatie

TKI Wind op Zee verzorgt op de WindDays 2019 ook een keynote: ‘Meervoudig Ruimtegebruik – Natuur en Voedsel samen in een windpark’. Een aantal  sprekers behandelt vanuit diverse invalshoeken de vraag of en hoe natuur en voedsel samengaan in een offshore windpark. De keynote bevat eveneens een toelichting van het COP Meervoudig Ruimtegebruik en een update van het Noordzeeakkoord.

Naast de keynote biedt TKI Wind op Zee bezoekers ook een masterclass aan: ‘Offshore Wind Innovation Challenge 2019’. Deelnemers leren hierin alles over deze challenge, die erop gericht is om innovatievraagstukken van grote bedrijven door en met (startende) ondernemingen op te lossen.

Topsprekers, interactie en debat

“Al met al organiseren we op 12 en 13 juni heel diverse, toekomstgerichte sessies”, stelt Bob Meijer, directeur van TKI Wind op Zee. “Daarnaast kunnen bezoekers nog veel méér beleven op WindDays 2019. Het evenement biedt ook dit jaar weer een podium aan inspirerende topsprekers over de laatste wetenswaardigheden uit de sector. Bovendien heeft het een programma vol interactie en debat. WindDays 2019 is onmisbaar voor iedereen die actief is in de windsector.”

Meer weten?

Volledige programma WindDays 2019