Subsidieronde ‘innovatiemakelaars’ een groot succes!

Nieuwsbericht |
TKI Energie en Industrie
TKI Nieuw Gas
TKI Wind op Zee
TKI Urban Energy
Systeemintegratie
Financieringsloket
Topsector Algemeen
|
Innovatiemakelaarsregeling 2022

De subsidieregeling van begin deze zomer voor de inhuur van innovatiemakelaars is een succes gebleken. De Topsector Energie heeft inmiddels iets meer dan 95% van de 100.000 euro aan budget kunnen toekennen aan ondernemers die actief zijn in de energietransitie. Deze ondernemers kregen een financiële bijdrage van de Topsector Energie toegewezen van maximaal € 10.000 voor het inhuren van een externe expert, een zogenaamde innovatiemakelaar.

Uit de aanvragen blijkt dat bijna de helft van de ondernemers hulp kan gebruiken bij het ontwikkelen van de waardepropositie en opstellen van het businessplan. Daarnaast hebben ondernemers grote behoefte (één derde van de aanvragen) bij het vinden van private financiering tijdens een investeringsronde. 


 
De meeste start-ups en scale-ups zijn opgebouwd rondom een technologische innovatie met founders met een sterke technologische achtergrond. “Het is goed te beseffen dat het weliswaar altijd met de technologie start, maar uiteindelijk zijn er bedrijfsmatige aspecten essentieel om innovaties ook daadwerkelijk naar de markt te brengen. Dit zijn zaken als het vinden van de juiste waardepropositie (welke probleem, los je op voor wie en waarom?) maar ook het aantrekken van private financiering om de ‘Valley of Death’ te overleven. Kortom, met deze subsidieregeling helpen we ondernemers. Zodat zij expertise aan kunnen trekken en zich (deels) eigen kunnen maken waardoor innovaties versneld succesvol naar de markt gebracht kunnen worden”, aldus Martin Weissmann van het Financieringsloket.

Voor ondernemers die actief zijn met energie-innovaties op het gebied van grondstoffen en processen in de industrie (Missie C van de IKIA) is er nog een klein budget beschikbaar voor ondersteuning door een makelaar. 

Benieuwd naar de deze regeling en de openingsdatum van de volgende ronde? Neem dan contact op met: Martin Weissmann van het Financieringsloket. 

Het Financieringsloket is een gezamenlijk initiatief van TKI Energie & Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Urban Energy, TKI Wind op Zee en programma Systeemintegratie onder de vlag van de Topsector Energie. Ons doel is om mkb-ondernemers te helpen bij het naar de markt brengen van hun innovaties door ondersteuning en hulp te bieden bij financieringsvraagstukken.

Meer weten over de innovatiemakelaarsregeling? Kijk hier