Ook in Coronatijd blijft grote vraag naar goed opgeleide ICT’ers

Nieuwsbericht |
Digitalisering
Human Capital Agenda
Topsector Algemeen
|
corrona

De coronacrisis treft veel sectoren met verlies van banen tot gevolg. Toch blijft onder andere de ICT-sector springen om meer en goed opgeleid personeel. Dat blijkt uit de cijfers van het Arbeidsmarktonderzoek ICT dat op 19 november 2020 is gelanceerd.

Sterker nog, door het thuiswerken en de vergrote druk op onze digitale infrastructuur groeit het aantal ICT-banen flink. Tekort aan professionals in ICT en Energie remt groei bedrijven en omslag energietransitie. De ICT sector is, net als de energiesector en de zorg, één van de meest kansrijke sectoren om een baan in te vinden. Deze sectoren met een grote roep om mensen kunnen door de baankansen die zij bieden een sterke motor zijn achter het groene herstel uit de coronacrisis. Overstappen tussen beroepen en sectoren, bieden zo de kans om werkloosheidcijfers na de gezondheidscrisis laag te houden en het tekort aan onder meer ICT’ers (gedeeltelijk) op te lossen.

Omscholing

Er zijn diverse (regionale) initiatieven die zich inzetten voor het omscholen van mensen richting de ICT. De Human Capital Agenda ICT heeft, met haar partners, een plan gemaakt om gedurende vier jaar door het opschalen van deze regionale initiatieven meer dan 36.000 mensen op te leiden en om te scholen en daarbij ruim 12.000 bedrijven te betrekken.

Naast het moment van omscholing zelf, laat het arbeidsmarktonderzoek ICT zien dat het blijven ontwikkelen van digitale skills heel belangrijk is. Digitalisering van de arbeidsmarkt betekent dat banen veranderen, dat een aantal beroepen verdwijnt en er nieuwe voor in de plaats komen.

Digitalisering creërt vraag en kansen door sectoren heen

Digitalisering biedt grote kansen in alle sectoren, maar voedt daarmee ook de grote honger naar meer ICT-specialisten. Van de topsectoren Energie en Chemie, tot Life Sciences en High Tech. De vraag naar de juiste (digitale) competenties neemt bij vrijwel alle functies toe.

“De digitale revolutie speelt zich af in elke sector, ook in de energiesector”, licht John Post, adviseur digitalisering en organisatie Topsector Energie, toe. “Ons energiesysteem van de toekomst draait niet alleen om groene energiebronnen en nieuwe technieken, ze zal alleen kunnen functioneren door verregaande digitalisering. En heeft dan keihard kundige ICT-energieprofessionals nodig om haar te bedienen en onderhouden.” Dat maakt het Arbeidsmarktonderzoek ICT zo interessant volgens Marsha Wagner, programmadirecteur Human Capital Agenda van de Topsector Energie. “Digitalisering en de energietransitie zijn regelrechte banenmotors. Ze biedt Nederland en haar mensen unieke baankansen, maar dan moeten we wel de ontwikkeling van de juiste competenties via bij- en omscholing mogelijk maken”, aldus Wagner.

Het Arbeidsmarktonderzoek ICT met topsectoren

Het Arbeidsmarktonderzoek is uitgevoerd door CentERdata en Berenschot op initiatief van opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT (CA-ICT), NLdigital, het CIO Platform Nederland, Human Capital topsectoren en de topsectoren Energie, Chemie, Life Sciences & Health, Water & Maritiem, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en HTSM. Het 19 november digitaal gelanceerd tijdens het ECP Jaarfestival. Het onderzoeksrapport is te vinden op de website van CA-ICT.

CentERdata onderzocht eerder ook de overstapmogelijkheden in coronatijd van beroepen die onder druk staan door de crisis naar beroepen in de energiesector waar om mensen geschreeuwd wordt. Bekijk dit onderzoek.