Offshore Wind Innovators lanceert Innovatie Award

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
|

Voor de eerste keer strijden ondernemers voor de meest aansprekende innovatie in offshore wind. De Offshore Wind Innovation Award is een erkenning van de Nederlandse innovatiekracht in deze jonge en dynamische sector. De prijs wordt uitgereikt op 6 december tijdens de Netherlands Offshore Wind Q-meeting.

Nederlandse markt voor wind op zee groeit explosief. Innovatieve ondernemers leveren een significante bijdrage, vooral tijdens de operationele en onderhoudsfase. Deze MKB-ondernemers zijn echter tamelijk onzichtbaar, terwijl ze voor serieuze uitdagingen staan op weg naar de markt. De Offshore Wind Innovators community verenigt deze bedrijven door ze een uitgekiend programma aan te bieden. De Innovation Award is een van de manieren om het innovatievermogen van deze sector bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Impact

De leden van Offshore Wind Innovators konden hun innovaties tot 7 november indienen. Nu zal een jury van deskundigen zich een oordeel vellen over de innovatiegraad, de sociale en economische impact en het ondernemerschap van de inzendingen. De drie finalisten zullen hun oplossing presenteren voor een publiek van ingewijden op 6 december. Zowel de jury als de zaal zullen de meest veelbelovende innovatie uitkiezen.

De drie finalisten zullen optreden als sprekers tijdens het Offshore Seminar op 15 februari 2018. De winnaar kan naast publiciteit rekenen op een eendaagse workshop en een mentorschap van een industriële partner die aansluit bij zijn behoefte.

Meer informatie

Offshore Wind Innovators is een initiatief van InnovatieLink, TKI Wind op Zee en NWEA. Bezoek de website voor meer informatie.