Oceans of Energy start bouw 1 MegaWatt aan offshore solar voor kust van Scheveningen

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
TKI Urban Energy
|
Oceans of Energy

Vandaag kondigen Oceans of Energy en haar partners aan het allereerste offshore solar farm systeem ter wereld 20 maal te vergroten en uit te breiden naar 1 MW (MegaWatt). In de komende jaren is het bedrijf voornemens dit systeem verder op te schalen naar 10 MW en dan 100 MW. Honderd MW staat gelijk aan een energievoorziening van 30.000 huishoudens. De uitbreiding van het offshore solar systeem naar 1 MW wordt ondersteund middels een publieke bijdrage van de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+), verstrekt door de RVO.nl.

“Met de opschaling naar 1MW zetten wij, samen met onze partners & observers, weer een enorme stap richting een toekomst waarin Nederland zijn volledige energiebehoefte uit hernieuwbare energie van eigen zee en land kan halen. Met slechts 5% van de Nederlandse Noordzee kunnen we met zon op zee al de helft van de hele Nederlandse energiebehoefte opwekken,” aldus Allard van Hoeken, oprichter en CEO van Oceans of Energy.

Hij vervolgt: “Ik ben enorm trots op het team van Oceans of Energy, op onze partners & observers, de Nederlandse overheid en alle partijen die bijdragen om deze nieuwe en potentieel grootste vorm van schone energieopwekking toe te voegen aan de energiemix in Nederland en wereldwijd - de helft van de wereldbevolking woont immers in kuststreken.”

Oceans of Energy is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in offshore zonne-energie en de daarbij behorende verankering-technologie en milieu-impact onderzoek. Het bedrijf is marktleider hierin, opgericht in 2016 en sindsdien gegroeid naar vijfentwintig medewerkers. Het bedrijf heeft tot nu toe €15 miljoen opgehaald voor de opschaling van productie en projecten. Projecten worden ondersteund door o.a. RVO.nl, MIT-Zuid-Holland, REACT EU, INTERREG en Horizon-2020 programma’s.

Meer weten?

Informatie over de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) 2021 vindt u op de website van RVO.nl