Nieuwe subsidie voor een aardgasvrije gebouwde omgeving

Nieuwsbericht |
TKI Urban Energy
|
Aardwarmtekorf www.aardwarmtekorf.nl

Heeft u ideeën met betrekking tot renovatieconcepten, robotisering, digitalisering of integratie van installatietechniek in bouwelementen? Of misschien denkt u na over de ontwikkeling van stille, compacte, slimme of kostenefficiënte warmtepompen, compacte warmte-batterijen, slimme warmtenetten, thermische opslag of ondiepe geothermie? Dan is de nieuwe subsidie voor 'Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma's' mogelijk interessant voor u!

Op vrijdagmiddag 8 maart aanstaande organiseren TKI Urban Energy en RVO in Utrecht een informatiebijeenkomst over de twee nieuwe Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma's (MMIP’s) die zich richten op:

(1) versnelling van energierenovaties in de gebouwde omgeving met een budget van €7,2 miljoen, en
(2) duurzame warmte en koude in de gebouwde omgeving met een budget van € 10,4 miljoen.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u praktische informatie over de subsidie. Ook krijgt u de gelegenheid uw projectidee te toetsen in een gesprek. En helpt RVO.nl en TKI Urban Energy u bij de vorming van uw consortium.

Wij verzoeken iedereen die zich aanmeldt met klem om goed voorbereid te komen! Zo kunnen wij u goed op weg helpen:

  • Lees u alvast in over de regeling, zet eventuele vragen die bij u opkomen op papier, en neem dit mee. Wij zullen deze vragen ter plekke inventariseren en behandelen.
  • Zet ook uw projectidee op papier, voldoende geconcretiseerd om hier een pitch over te kunnen geven, en neem dit mee. Kunt u nog niet zo concreet worden, zet dan antwoorden op de volgende vragen op papier, en neem dit mee: 

    - wat is uw idee, waar bent u mee bezig en/of waar bent u goed in? Wat heeft u te bieden?
    - in welke markt denkt u te gaan opereren?
    - wat voor soort partijen heeft u daarbij nodig, met wie zou u in een consortium kunnen of willen zitten?

We vragen alle deelnemers tijdens de bijeenkomst, op basis van hun voorbereiding een actieve bijdrage te leveren. Neem dit dus mee, zodat wij u zo gericht mogelijk kunnen helpen!

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst MMIP 8 maart

Over de subsidie MMIP

De MMIP's 3 en 4 richten zich op een aardgasvrije gebouwde omgeving. Met de subsidie moet u samen met minimaal 4 ondernemingen binnen een consortium werken aan aardgasvrije woningen. De subsidie is open vanaf 15 april t/m 10 september 2019. Om aan de tender te kunnen meedoen, moeten aanvragers eerst een vooraanmelding doen. Dit kan tot en met 15 april 17.00 uur. RVO.nl beoordeelt een aanvraag en voorziet deze van advies voor verdere uitwerking. Deze fase is essentieel en verplicht om de definitieve aanvraag te mogen doen.

Meer informatie over de innovatieprogramma's vindt u op de website van RVO.nl.