Nederlandse innovatiemissie waterstof naar Japan (23-28 sept 2019)

Nieuwsbericht |
TKI Nieuw Gas
|
waterstof

Japan zet groot in op waterstof. De overheid heeft een Roadmap, en de industrie timmert hard aan de waterstofweg. Toyota is voorloper met waterstofauto Mirai en premier Shinzo Abe heeft de Olympische Spelen van 2020 in zijn hoofdstad gebombardeerd tot de meest duurzame Spelen ooit met behulp van waterstof. Panasonic zet hard in op stationaire brandstofcellen in bebouwde omgeving. ‘s Werelds eerste megawatt-klas gasturbine op waterstof is sinds april vorig jaar operationeel in de Japanse stad Kobe.

Op 25 september vindt in Tokio tweede Hydrogen Energy Ministerial Meeting plaats. De missie anticipeert op komende activiteiten, waaronder de in belang groeiende waterstofbeurs (FC Expo, 26-28 februari 2020) en de Olympische Spelen in Tokio in de zomer van 2020 waar veel aandacht komt voor waterstof en duurzaamheid. Dit alles tegen de achtergrond van de Japan visie “Hydrogen Society”.

Deze missie is bedoeld voor organisaties die actief zijn in de waterstofketen, van de supply chain (productie, transport en opslag) tot gebruik (industrie, energiesector, mobiliteit en gebouwde omgeving), die ambities hebben richting de Japanse markt, het aantrekken van Japanse kennis en investeringen naar Nederland, of het aangaan van innovatiesamenwerking.

Op dinsdag 25 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats bij RVO in Den Haag of Utrecht (tbc). Deze bijeenkomst heeft als doel met geïnteresseerde deelnemers te praten over het programma, de doelen en de resultaten van de missies. Voor interesse in deze bijeenkomst kunt u een e-mail sturen naar @email. U wordt dan op de hoogte gehouden van de exacte tijden en locatie.