MVI-Brigadelid prof.dr. Leonie Janssen-Jansen overleden

Nieuwsbericht |
Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
|

Met veel verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Leonie Janssen-Jansen, lid van de MVI-Brigade van de Topsector Energie.
Leonie was een Brigade-lid van het eerste uur: haar planologische expertise was cruciaal voor heel veel ruimtelijke vraagstukken in de energietransitie. Zij twijfelde geen moment toen we haar vroegen lid te worden van de Brigade, en ze heeft zich met de haar typerende tomeloze energie ingezet om in haar omgeving en breder in Nederland, de beschikbare sociaalwetenschappelijke kennis te mobiliseren en te verbinden aan de regionale opgaves. 

Leonie heeft op iedereen in en rond de Brigade vanaf het allereerste begin een onuitwisbare indruk gemaakt.

Natuurlijk door de manier waarop ze met haar planologische kennis de energietransitie vaak kritisch beschouwde en de andere Brigade-leden ook aanzette tot een kritische beschouwing van hun eigen uitgangspunten en acties. Maar vooral heeft Leonie met haar onverwoestbare positieve instelling ons een voorbeeld gesteld van hoe je een zware last kunt dragen. Wij zijn dankbaar voor alles dat Leonie heeft gedaan voor de Brigade, dat we hebben mogen putten uit haar tomeloze energie, we danken haar voor haar onvoorwaardelijke inzet en inspirerende aanwezigheid. 

Wij gaan haar missen. 

Wij wensen haar familie alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens de MVI-Brigade,
Cia Kroon, Paulien Herder