MIT: R&D samenwerkingsprojecten

Nieuwsbericht |
TKI Energie en Industrie
TKI Nieuw Gas
TKI Wind op Zee
TKI Urban Energy
Financieringsloket
Topsector Algemeen
|
MIT: R&D samenwerkingsprojecten

Subsidie voor mkb-ondernemers

Werkt u met andere mkb'ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? En bent u op zoek naar financiering d.m.v. subsidie? Dan kan de MIT-subsidieregeling R&D samenwerkingsprojecten u wellicht verder helpen.

MIT staat voor mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Het is een populaire subsidieregeling om innovatieve ondernemers op weg te helpen om hun product op de markt te brengen.

Een R&D-samenwerkingsproject bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling, uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 mkb-ondernemers (elk voor eigen rekening en risico).

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten. Dit zijn alleen de kosten die de MKB-ondernemers maken. De subsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000, waarvan minimaal €25.000 en maximaal €100.000 per deelnemer. Eén deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening nemen. De looptijd van een samenwerkingsproject bedraagt maximaal 2 jaar. Er is landelijk € 7,15 miljoen beschikbaar.

Aanvragen

U kunt van 11 juni, 9:00 uur tot uiterlijk 10 september 2020, 17:00 uur subsidie aanvragen voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten. Gebruik de Loketwijzer om te bepalen bij welk loket u moet zijn voor uw aanvraag.