Luister in Webber de Podcast naar Webber Jan Oosting: "verbinden en mogelijkheden zien"

Nieuwsbericht |
TKI Urban Energy
Human Capital Agenda
Topsector Algemeen
|
.

In de energietransitie spelen Webbers een belangrijke rol. Een Webber is een horizontale netwerkleider, die mensen en organisaties met elkaar verbindt. Maar hoe doe je dat? Om ze samen te laten werken, te leren en te innoveren. Precies waar de energietransitie om vraagt. In de podcast van De Webber gaat sociaal ingenieur Jetske Thielen in gesprek met Jan Oosting. “De belangrijkste eigenschap van een Webber is uithoudingsvermogen.”

Jan Oosting is een enthousiaste Webber die betrokken is bij het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE). Dit is een structureel samenwerkingsverband met als keypartners energiegerelateerde bedrijven (onder andere TenneT, DNV en Alliander) en de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Kijken op systeemniveau

Volgens Oosting komt zijn werk als Webber neer op verbinden met anderen en mogelijkheden zien. “Het is een kwestie van kijken op systeemniveau. Ik merk altijd dat mensen in hun eigen gebiedje blijven zitten. Dan wordt het lastig om de mogelijkheden daarbuiten te zien. Het is me bijvoorbeeld een raadsel waarom er tussen hogescholen zo weinig wordt samengewerkt. Terwijl je veel meer effect kunt sorteren met elkaar door bijvoorbeeld afspraken te maken over de ontwikkeling van onderwijs. Als je dat allemaal op jezelf doet voor je eigen opleiding, dan worden dus overal de wielen opnieuw uitgevonden.”

Op zoek naar de energie

De mogelijkheden om horizontaal samen te werken benoemt Oosting in zijn gesprekken. Of zijn gesprekspartners die kansen ook grijpen, is vers 2. “Ik maak me daar niet meer zo druk over. Ik ga geen energie stoppen in iets wat mensen niet willen. Ik ga liever op zoek naar waar de energie wél zit.”

Stuiterballetjes op de havo

Energie om samen te werken treft Oosting bij SEECE zeker aan. Zo is hij blij met het traject voor havisten die als trainees rechtstreeks naar Alliander gaan en bij HAN de opleiding Elektrotechniek volgen. “Het zijn allemaal stuiterballetjes op de havo. Nu werken ze bij Alliander en die zie ik fantastische dingen doen. Ze leren zich suf, begeleiden als tweedejaars nieuwe eerstejaars trainees en je ziet ze groeien in hun rol als begeleider. Daarmee zie je hoe werken en leren tot een heel groot succes kan worden. Bij een technische opleiding valt de helft van de studenten uit. Rampzalig. Van deze trainees vallen meestal 2 van de 10 uit. Dat is een geweldig resultaat.”

Diep in de ogen kijken

Oosting vertelt dat het programma flinke opstartproblemen had en dat de mensen van HAN, Alliander en SEECE elkaar ‘diep in de ogen’ hebben gekeken om na te gaan wat fout ging en hoe het beter moest. “Want we geloofden hierin. Het is zo belangrijk dat studenten op de werkvloer zien waarom ze bepaalde dingen leren. Het hbo zou veel meer verbindingen met de praktijk moeten maken. Niet alleen met stage. En we moeten beseffen dat als je van de havo komt je nog niet geleerd hebt om ergens je verantwoordelijkheid voor te nemen. Dat moet je aanzetten. Laat studenten niet los maar houdt ze vast en laat ze geleidelijk los.”

Plezier en uithoudingsvermogen

Voor zijn aanjagende werk als Webber neemt Oosting een behoorlijke dosis enthousiasme mee. Hij waakt er tegelijkertijd voor dat hij te sturend optreedt. “Ik kan erg betweterig zijn en uitleggen hoe iets zit. Dat is niet de goede strategie. Beter is om te zoeken naar de ingangen en mogelijkheden en kijken wat gezamenlijk past. Dat vraagt van jezelf om niet per se meteen iets te willen. Want als je dat naar voren brengt, kan dat leiden tot weerstand. Dit is een spel, daar moet je plezier in hebben. En je hebt uithoudingsvermogen nodig, dat is een belangrijke eigenschap voor Webbers.”

Genoeg lichtpuntjes

De energietransitie is een complexe en soms frustrerende opgave. Zelfs een enthousiaste Webber als Oosting erkent dat dit voeding kan geven aan klimaatdepressieve gevoelens. “Je moet leren dat iedere stap er een is in de goede richting.” Hij ziet genoeg lichtpuntjes, zoals de groeiende samenwerking tussen hogescholen onderling, het breed gevoelde besef dat we serieus aan de bak moeten met de energietransitie en het feit dat de kosten van windenergie inmiddels lager zijn die van dan energie uit steenkolen, nog los van de maatschappelijke kosten. “Waar ik ook blij van wordt, is een programma dat we hebben opgezet om statushouders in te laten stromen in een opleiding en te helpen bij het vinden van een baan. Natuurlijk is het moeilijk, maar als we gezamenlijk de schouders eronder zetten blijkt het te kunnen.”

Learning community voor Webbers

In 2020 is een learning community voor Webbers gestart, Zij werken vanuit de energietransitie in de gebouwde omgeving, zoeken elkaar op en wisselen ervaringen uit. “Verhip, dacht ik. Er is een naam voor wat ik doe. Vervolgens ben ik dat als een nieuwe realiteit gaan beschouwen en dat leidde ertoe dat we bij SEECE veel meer de horizontale organisatievormen zijn omarmen, omdat vernieuwing veel moeilijker ontstaat in hiërarchische structuren.”

Als een roofvogel

Oosting draagt met trots de titel van Webber, waarbij een plaatje van een roofvogel niet zou misstaan. “Een Webber is iemand die overzicht heeft en kan in- en uitzoomen. Uitzoomen om te weten waar het naartoe zou kunnen, zodat je op de grond een bepaalde kant op kunt werken.” Oosting raadt andere Webbers aan die vaardigheden eigen te maken. “Scan je omgeving, zoek mogelijkheden, beweeg, wees niet bang voor verandering, want die verandering is onvermijdelijk. En besef: het antwoord vind je niet in het verleden maar in de toekomst.”

Oostings ultieme tip: lees De toekomst van Nederland van architect en stedenbouwkundig ontwerper Floris Alkemade.

 

Luister de podcast via onze website, Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts