Girlsday 2017 in teken van duurzame energie

Nieuwsbericht |
Human Capital Agenda
|
Manon Janssen op Girls Day

‘Alle innovaties zijn mogelijk dankzij techniek. En het is veel te belangrijk om alleen aan jongens over te laten.’ Met deze woorden opende Manon Janssen, boegbeeld van de Topsector Energie en CEO Ecorys op 13 april Girlsday 2017. Ieder jaar bezoeken bijna 11.000 meisjes op Girlsday uiteenlopende bedrijven en organisaties in bèta, techniek en ICT.

Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie, de kick-off van Girlsday 2017 staat in het teken van duurzame energie. Manon Janssen verrichtte de openingshandeling op de Neeltje Jans en maakte de meisjes duidelijk dat techniek overal aanwezig is.

Meer dan 300 bedrijven

Op Girlsday ervaren meisjes van 10 tot 15 jaar dat er geen beroep of functie meer denkbaar is zonder technologie en hoe zij daar ook zelf een rol in kunnen spelen. In het hele land organiseerden meer dan 300 bedrijven op donderdag 13 april Girlsday-activiteiten voor meisjes in bèta, techniek en ICT. Bedrijven staan te springen om jonge talentvolle mannen en vrouwen en zij onderstrepen met hun deelname aan Girlsday de meerwaarde van diversiteit.

Techniekpact Zeeland

De landelijke kick-off werd georganiseerd door VHTO in samenwerking met Huis van de Techniek en bedrijven uit Zeeland. Na het startsein door Manon Janssen gingen 100 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs in het Topshuis aan de slag om meer te leren over getijdenenergie, windenergie en zonne-energie. De vraag naar gekwalificeerde technici is een belangrijk onderwerp van het nieuwe Techniekpact Zeeland.

Vrouwelijke professionals in techniek

Bijna 11.000 meisjes gaan op Girlsday ieder jaar aan de slag met allerlei interessante activiteiten bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en -afdelingen. Daar ontmoeten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren.