Gebruik de subsidie Hernieuwbare Energietransitie (HER+) voor uw innovatie!

Nieuwsbericht |
TKI Energie en Industrie
|
.

Breng uw innovatieve oplossing in. Er is nog budget! Tot en met 31 maart 2022 kunt u aanvragen. Vernieuwende projecten die leiden tot minder CO2 in 2030, krijgen subsidie.

De Hernieuwbare Energietransitie (HER+) is de opvolger van de eerdere HER-regeling die voornamelijk gericht was op de productie van hernieuwbare energie. De HER+ biedt bredere mogelijkheden door haar focus op CO2-reductie.  Hernieuwbare energiebronnen die in aanmerking komen zijn: energie uit water (waterkracht, aquathermie, osmose), zonne-energie, windenergie, geothermische (bodem)verbranding en vergassing biomassa.

De HER+-projecten moeten leiden tot CO2-reductie in 2030 en daarmee helpen de klimaatdoelstellingen te behalen. Ook moeten ze middels kostenreductie besparen op de toekomstige uitgaven aan subsidies als de SDE++. Die kostenbesparing moet groter zijn dan de subsidie die u voor het project heeft aangevraagd.

Uw projectidee toetsen

Een subsidie aanvragen kost veel tijd. Vraag daarom vooraf en zonder verplichting advies aan over uw projectidee. U vergroot daarmee de slaagkans van uw project. Gebruik hiervoor het projectideeformulier. Een van onze projectadviseurs neemt daarna persoonlijk contact met u op. Hij of zij bespreekt met u uw idee en de kans van slagen hiervan. U heeft dan de mogelijkheid om uw idee toe te lichten.

Meer informatie?

 Hernieuwbare Energietransitie (HER+)