FLASC, TechBinder en Elestor genomineerd voor Offshore Wind Innovators Awards 2022

Nieuwsbericht |
TKI Wind op Zee
|
Nominations OWI Awards 2022

Drie innovatieve partijen dingen op 25 januari naar de Offshore Wind Innovators Award 2022. De jury heeft FLASC, TechBinder en Elestor genomineerd voor de jury- en de publieksprijs. De jury vindt deze drie partijen op alle criteria het sterkste bijdragen aan de vraagstukken van de offshore energietransitie. Tijdens de Q-Meeting op 25 januari pitchen deze drie partijen hun idee en worden de winnaars bekend gemaakt.

De inzendingen laten zien dat in de offshore windsector hard wordt gewerkt om de opschaling die voor ons ligt te realiseren. De jury, bestaande uit Simon Watson van de TU Delft (voorzitter), Suzanne van de Beek van Vattenfall en Jakob Bergvelt van Green Giraffe, beoordeelde de indieningen op innovatieve kracht, marktvolwassenheid, haalbaarheid en op hun relevantie voor de energietransitie op de Noordzee. De Offshore Wind Innovators Awards is een initiatief van het Offshore Wind Innovators netwerk, een netwerk voor innovatieve partijen dat is onderdeel van TKI Wind op Zee.

De drie genomineerden voor de meest innovatieve partij in 2022 zijn:

FLASC

FLASC heeft een vernieuwende vorm van energieopslag ontwikkeld die rechtstreeks kan worden geïntegreerd in een drijvend offshore platform. Energie wordt offshore opgeslagen met behulp van een hydropneumatische vloeistofzuiger, aangedreven door een omkeerbare pompturbine.

TechBinder

TechBinder verbetert de interactie tussen mens en machine door nieuwe technologieën te gebruiken en te combineren. TechBinder stimuleert efficiëntie, optimalisatie en duurzaamheid door de manier waarop mensen en machines samenwerken te verbeteren.

Elestor

Elestors baanbrekende energieopslag op basis van het flow battery principe slaat elektriciteit op tegen een fractie van de kosten van traditionele batterijen, veilig en met een lange levensduur.

De winnaars worden, na een pitch, op 25 januari bekend gemaakt tijdens de Q-Meeting waar alle stakeholders uit de offshore windsector aanwezig zijn.