Energietransitierekenmodellen

Nieuwsbericht |
TKI Urban Energy
|

Vind op uw vraag rond de energietransitie sneller het goede antwoord!

Een belangrijk onderdeel van de energietransitie is de toename van energiebesparing en hernieuwbare energie. Om de doelen uit het Energieakkoord te kunnen halen en om de gevolgen daarvan te kunnen ondervangen, zijn nieuwe inzichten nodig. De toolkit 'Energietransitierekenmodellen' helpt gemeenten, woningcorporaties en energiecoöperaties om hun energievraagstukken sneller en effectiever op te lossen door gebruik te maken van bewezen modellen. 

Bij energietransitie zijn er vele overwegingen en te beantwoorden vragen. De toolkit geeft een overzicht van welke modellen kunnen helpen om op veel gestelde vragen antwoord te geven. 

De toolkit vindt u op www.energierekenmodellen.nl. Op deze website staat een schematisch overzicht van de modellen en een stappenplan voor het gebruik van de toolkit. 

Evenement over lokale energietransitie

Op 27 februari organiseert het ETRM een bijeenkomst waarin dieper wordt ingegaan op de processtappen bij lokale energietransitie en welke hulpmiddelen bestaan om van uw lokale energietransitie een succes te maken. 

Inschrijven kan hier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven. 

De expertgroep Energietransitierekenmodellen (ETRM) is een groep van energie-experts met als doel bestaande kennis rond de energietransitie toegankelijker te maken voor onder meer lokale overheden. 

Processtappen%20regionale%20energiestrategie%20en%20aandachtsgebieden%20van%20rekenmodellen.jpg