Een leven lang leren door digitalisering

Nieuwsbericht |
Human Capital Agenda
|
'

Beroepen zijn de afgelopen jaren flink veranderd door voortschrijdende digitalisering. Ook in de toekomst zal dit het geval zijn. De kennis en vaardigheden van nu zijn dan niet meer voldoende. Een leven lang leren en meebewegen met veranderingen binnen het vakgebied is essentieel.

Dit blijkt uit het rapport ‘Beroepen in transitie’ dat de Topsectoren hebben laten maken. Het rapport beschrijft hoe het werk van drie beroepen veranderd is door de komst van digitalisering: de kapitein, de wijkverpleegkundige en de operations manager ICT in de energiesector.

Effecten digitalisering op kennis en kunde

Het onderzoek duidt de kern van die veranderingen en legt uit welk effect dat heeft op de beroepshandelingen en vaardigheden die iemand nodig heeft om zijn vak goed uit te oefenen. Daarmee geeft het rapport een beeld van de invloed van digitalisering in de sectoren Water, Zorg en Energie.

Learning communities

Uitvoeren van werk zal verschuiven naar regisseren van werk. Dit vraagt om werkvormen waar een leven lang ontwikkelen centraal staat. Dat gebeurt in zogenaamde learning communities.

Meer weten?