DKTI-Transport opent op 23 maart en sluit op 6 april 2021

Nieuwsbericht |
TKI Nieuw Gas
|
truck zero emission

Heeft uw organisatie een transportoplossing met een lage of geen CO2-uitstoot? Wilt u samen met andere organisaties kennis opdoen met de inzet van zero-emissie (ZE) vrachtwagens, transportmiddelen of mobiele werktuigen? Lees op deze pagina of u met uw partners in aanmerking komt voor de subsidie Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport). Deze regeling loopt van 2017 tot 2021.

DKTI-transport ondersteunt een breed scala aan projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie nog niet of nog maar pas op de markt is. De regeling richt zich op werktuig- of transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot. En op thema's als elektrisch rijden en varen, rijden op waterstof en biobrandstoffen in transport, mobiele machines, zwaar wegverkeer en luchtvaart. Projecten met personenvoertuigen (voertuigcategorie M1) komen niet in aanmerking.

Voorwaarden: Een van de belangrijke voorwaarden is: wanneer u de aanvraag indient, mag u nog niet met fysieke aanleg zijn begonnen. Lees meer belangrijke voorwaarden op de site.

Aanvragen: U vraagt aan van 23 maart 2021 09:00 uur tot 6 april 2021 17:00 uur. Bekijk het aanvraagproces voor belangrijke informatie over het voorbereiden en indienen van uw subsidieaanvraag (stappenplan) en wat er na uw aanvraag gebeurt.

Beoordeling, voortgang en afronding: Vroeg u eerder een subsidie DKTI-transport aan? Dan beoordelen wij uw aanvraag en sturen wij u een beslissing. Is die beslissing positief, dan ontvangt u regelmatig een voorschot. Ook heeft u een aantal verplichtingen. Hoe de beoordeling verloopt, wat uw verplichtingen zijn en wat u na uw aanvraag nog meer kunt verwachten, leest u op de pagina Beoordeling, voortgang en afronding van DKTI-projecten.

Meer info