CareerUp brengt onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar

Nieuwsbericht |
Human Capital Agenda
|
CareerUp

Voor ondernemers in de energiesector is het een bekende vraag. Hoe vind je de juiste medewerkers die vandaag en morgen meebewegen met de veranderende markt? CareerUp biedt antwoord. Het online matchingsplatform verbindt het onderwijs aan het bedrijfsleven.

Cesar Trijselaar is mede-initiator van CareerUp. “We hebben al het online platform ProfileerMij. Het maakt vaardigheden en karaktereigenschappen van professionals uit alle sectoren inzichtelijk. Maar je carrière begint eigenlijk al bij de start van je opleiding. Daarom hebben we anderhalf jaar geleden CareerUp opgezet. CareerUp is specifiek gericht op de match tussen onderwijsinstellingen, studenten en bedrijven.”

Juiste hard- en softskills

“Met CareerUp willen we de kloof tussen het onderwijs en het werkveld verkleinen”, zegt Trijselaar. “Zoals in de energiesector. Bedrijven en het onderwijs moeten van elkaar beter weten wat nodig is aan kennis en vaardigheden. Naast deze hardskills horen studenten ook te beschikken over de juiste softskills voor de sector. Denk bijvoorbeeld aan adaptief vermogen en ondernemerschap. Laat bedrijven en onderwijsinstellingen hiervoor de handen ineenslaan. Zo komt kennis vanuit het bedrijfsleven terecht in het curriculum.”

Careerup3.jpg

Onderwijs actueel houden

Volgens Trijselaar helpt CareerUp om talenten adequaat voor te bereiden op het werkveld. Anderzijds kan het onderwijs anticiperen op een veranderende wereld. “Via CareerUp doen we valide inzichten op over de veranderende vraag van het regionaal bedrijfsleven. Dit is input voor kennisinstellingen om het onderwijs actueel te houden. Via het online platform is er een direct samenspel tussen student, kennisinstelling en bedrijfsleven.”

Werkgevers profiteren

Werkgevers profiteren van een initiatief als CareerUp, stelt Trijselaar. “Studenten weten namelijk beter wat een baan in de sector vraagt. En bedrijven krijgen de beschikking over werknemers die op de hoogte zijn van wat er speelt in de sector. CareerUp levert daarmee meteen ook een bijdrage aan de Human Capital Agenda van de Topsector Energie. We bevorderen een goede instroom van mensen die snel aan de slag kunnen in de praktijk. Als onderwijs en bedrijven nauwer samenwerken, worden studenten optimaal klaargestoomd voor een carrière in de energiesector.”

Meer informatie