4,9 miljoen voor onderzoek integratie energiesystemen

Nieuwsbericht |
Systeemintegratie
|
'

In samenwerking met het Programma Systeemintegratie van de Topsector Energie organiseert NWO een derde call in het programma Energiesysteemintegratie ter waarde van € 4,9 miljoen. Voor een succesvolle energietransitie is een geïntegreerd flexibel energiesysteem cruciaal. Dat vraagt om veranderingen op systeemniveau, waarbij digitalisering en de integratie van infrastructuren voor onder andere productie, transport en energieopslag centraal staan.

De call 'Energiesysteemintegratie' richt zich op de integratie van vraagstukken van energiesystemen op verschillende schaalniveaus, waarbij het totale systeem als geheel centraal staat. De call zet in op digitale technologieën met als doel die voor energiesysteemintegratie breed beschikbaar te maken.

Voorstel indienen

De call is bedoeld voor onderzoekers in de bèta- en technische disciplines en in de maatschappij- en gedragswetenschappen. Onderzoekers van NWO-erkende kennisinstellingen, TO2-instellingen en hogescholen kunnen voorstellen indienen.

Voorstellen moeten een eScience-component van het onderzoek bevatten. Want aan elk project een eScience Research Engineer toegevoegd. Meer over de voorwaarden leest u vanaf half mei op de website van NWO.

Meer weten?