Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Over de vacature: TKI Energie en Industrie zoekt een (fulltime) innovatieanalist met affiniteit voor industrie en duurzaamheid.
  TKI Energie en Industrie
 • In 2021 investeerde de rijksoverheid €421 miljoen in energieonderzoek en -innovatie. Daarmee stijgt de totale overheidssubsidie voor energieonderzoek met € 181 miljoen ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de 'Monitor publiek gefinancierd energieonderzoek 2021'. De monitor laat zien hoeveel de overheid in een jaar investeert in energieonderzoek en -innovatie.
  Topsector Algemeen
 • Uitvoerende organisaties voor kennis en innovatie voor chemie (TKI Chemie) en biobased economy (TKI BBE) samen in een nieuw Topconsortium voor Kennis & Innovatie (TKI). "Meer synergie en meer slagkracht voor zowel BBE, Chemie als circulaire economie" stelt kwartiermaker voor het nieuwe TKI, Tom van Aken (CEO Avantium).
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie
 • Woningeigenaren die aan de slag willen met het verduurzamen van hun huis, of partijen die bewoners daarbij ondersteunen zoals energiecoaches, kunnen sinds kort een handig en inspirerend overzicht gebruiken bij hun oriëntatie.
  TKI Urban Energy
 • De subsidieregeling van begin deze zomer voor de inhuur van innovatiemakelaars is een succes gebleken. De Topsector Energie heeft inmiddels iets meer dan 95% van de 100.000 euro aan budget kunnen toekennen aan ondernemers die actief zijn in de energietransitie.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Kom naar de Masterclass Financiering Najaar 2022
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Laadpalen voor elektrische voertuigen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse publieke ruimte. Er zijn nu zo’n 81.000 openbare oplaadpunten in ons land. Dat aantal groeit de komende jaren. Hoe de laadinfrastructuur zich verder ontwikkelt, wordt voor een groot deel bepaald door gemeenten.
  Digitalisering
 • Op 1 juli is TKI Bouw en Techniek opgericht. Dit Topconsortium voor Kennis en Innovatie zet zich maximaal in om de innovaties voor deze uitdagingen tot stand te brengen. Deze krijgen via 3 Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s gestalte.
  TKI Urban Energy
 • Digitale innovaties zorgen ervoor dat we op een hele nieuwe manier met energie omgaan. Om de innovaties met bestaande systemen en processen te integreren zijn er nieuwe instrumenten, kaders en werkwijzen nodig.
  Digitalisering
 • In Webber de Podcast gaat sociaal ingenieur Jetske Thielen in gesprek met Harmke Bekkema. "Als Webber ben je open-minded en denk je niet in bestaande structuren."
  TKI Urban Energy, Human Capital Agenda