Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Marine Performance Systems is uitgeroepen tot winnaar van de Offshore Wind Innovation Challenge 2019. Dit bedrijf heeft een oplossing gevonden voor geluidsreductie tijdens het heien van monopiles. Voor een zaal vol geïnteresseerden wist Marine Performance Systems de jury het meest te overtuigen.
  TKI Wind op Zee, Topsector Algemeen
 • Veel innovatieve bedrijven spelen in op de verwachte vraag naar aardgasvrije woningen, die dankzij wijkaanpakken op grote schaal zullen worden uitgerold. In Utrecht kwamen op 6 november 2019 zo’n 26 mensen die voor gemeenten werken, kennismaken met 21 innoverende bedrijven.
  TKI Urban Energy
 • DNV GL found that estimated hydrogen supply in the Netherlands is 59% higher than previously estimated, adjusting it from 110 PJ per year in 2017 to 175 PJ in 2019 (Figure 1).
  TKI Nieuw Gas
 • Uptempo! organiseerde op 21 oktober jl. de regiomatch sessie ‘System integratie bij woningcorporaties met innovatief aanbod’. In samenwerking met Woningcorporatie Thuisvester uit Oosterhout werd deze interactieve bijeenkomst door Uptempo! georganiseerd in de Greenworks Academy van RaabKarcher.
  TKI Urban Energy
 • Foto: Sjaak Boot Photography
  Human Capital Agenda
 • Studenten van het MBO Rijnland helpen bij de verduurzaming van de wijk Palenstein in Zoetermeer. Het school zoekt daarbij actief de samenwerking met de gemeente, woningbouwverenigingen en het bedrijfsleven.
  Human Capital Agenda
 • Op 21 november bracht InnovatieLink met succes innovatieve ondernemers in de energiesector in contact met investeerders. Voor deze InvestorDay waren zes bedrijven geselecteerd die in aanmerking komen voor bedrijfsfinanciering. In de zaal zaten circa 25 investeerders die veel interesse toonden.
  TKI Wind op Zee, Topsector Algemeen
 • Hoe zorg je als land voor een veilige, betaalbare en effectieve transitie van fossiele naar duurzame energie? Het integreren van nieuwe energiebronnen en -systemen is daarvoor essentieel. De Topsector Energie en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) organiseren en financieren onderzoek naar die integratie.
  Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Grootschalige inzet van innovaties is nodig voor de energietransitie van de gebouwde omgeving. Betrokkenen moeten daarvoor nog wel allerlei hordes nemen. Van de marktpartijen die de innovaties ontwikkelen tot de gebruikers, zoals gemeentes, woningcorporaties en particulieren.
  TKI Urban Energy
 • KVK Business Challenge brengt corporates en mkb’ers online én fysiek met elkaar in contact om samen innovatieve, nieuwe business te ontwikkelen. KVK Business Challenge brengt je in contact met corporates die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen.
  TKI Nieuw Gas