Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Op woensdag 1 juli werd de coalitie Wind Meets Industry, met bijbehorende actieagenda, gelanceerd in een bijzonder online event. Hiermee is een grote stap gezet om de duurzame energievoorziening te versnellen.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • Baanbrekend mkb: FridayEnergy
  TKI Urban Energy
 • Nu de Nederlandse zomers warmer worden, is koeling van huizen steeds meer een issue. Dat Nederlandse huizen goed verwarmd moeten zijn en blijven, weten we wel. Woningen en gebouwen worden steeds beter geïsoleerd. Het klimaat verandert en het aantal (extreem) warme dagen in een jaar neemt toe.
  TKI Urban Energy
 • Energiemaatregelen kunnen de economie een boost geven in coronatijd. Centres of expertise - waaronder SEECE - spelen daar een actieve rol in, blijkt uit een gesprek met Marsha Wagner van de Topsector Energie. "Zorg dat onderwijsinstellingen, waaronder hogescholen, een goede partner zijn in de regionale energiestrategie."
  Human Capital Agenda
 • Door heel Nederland worden de concepten van de regionale energiestrategieën (RES) opgeleverd. In het klimaatakkoord is afgesproken dat 30 regio’s van Nederland hierin beschrijven hoe en -vooral ook- waar de doelen het beste uitgevoerd kunnen worden; van de aardgasvrije woning tot de mix van zonne- en windenergie. Een enorme opgave waarin innovatie onontbeerlijk is.
  TKI Energie en Industrie
 • De Topsector Energie stelde dit jaar € 100.000 aan subsidie beschikbaar voor het inhuren van een innovatiemakelaar door mkb-ondernemingen.
  TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • The 21st century brings major challenges. The weather is becoming more extreme, sea levels are rising, biodiversity is declining, and the quality of life in our cities is under pressure. Governments, companies and citizens want to meet these challenges. However, the associated budget is often limited.
  Internationale export en kennisagenda, Topsector Algemeen
 • Vanaf 1 september verandert de subsidiemodule Hernieuwbare Energie (HER) in de bredere Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Voor de HER+ komen meer soorten projecten in aanmerking die leiden tot kosteneffectieve CO2-reductie.
  TKI Biobased Economy, TKI Energie en Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Digitalisering, Human Capital Agenda, Internationale export en kennisagenda, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie, Systeemintegratie, Topsector Algemeen
 • Wat is de invloed van de coronacrisis op de energietransitie, arbeidsmarkt en het beroepsonderwijs? En kunnen we juist door verduurzamen weer uit de crisis komen? De Topsector Energie organiseerde op 3 juni 2020 samen met andere topsectoren, de Sociaal-Economische Raad, werkgeversvereniging WENB en Platform Talent voor Technologie de webinar “Energy Outlook Conferentie”.
 • Naar verwachting duikelt Nederland in de diepste recessie in 100 jaar. Maar in de energiesector is de situatie heel anders. Marktpartijen zijn vooral op zoek naar arbeidskrachten. “We hebben een groot tekort aan vakmensen”, zegt Thom van ’t Hullenaar van Enexis Netbeheer.
  Human Capital Agenda