Nieuws

De Topsector Energie is continu in ontwikkeling. Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteiten via de nieuwsbrief
 • Rebel Groep verkent in opdracht van RVO en Topsector Energie hoe we de uitwisseling van koolstof kunnen bijhouden. Op onze klimaatdoelstellingen sturen we vooral op de vermindering van CO2 uitstoot. Met deze data weten we beter welke beleidsinstrumenten we moeten inzetten.
  TKI Energie en Industrie, Digitalisering
 • Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren, samen met andere bedrijven? Dan krijgt u mogelijk steun vanuit het Europese project IPCEI waterstof. Maak uw belangstelling hiervoor kenbaar voor 22 september 17:00 uur.
  TKI Energie en Industrie
 • Door het coronavirus is er een roep om gebouwen goed te ventileren. Volgens het RIVM zou het virus namelijk nog lang in niet- of slecht geventileerde ruimtes kunnen circuleren via fijne vochtdruppels (aerosolen). Maar wat is goed ventileren precies?  Hoe weet je nu of je genoeg ventileert? En kan dat op een energiezuinige manier?
  TKI Urban Energy
 • De grootschalige productie van koolstofarme waterstof voor de industrie in Rotterdam is weer een stap dichterbij gekomen. In juli rondde het team van H-vision de achterliggende projectfase af.
  TKI Nieuw Gas
 • Ben je een innovatieve ondernemer in de energiesector en op zoek naar risicokapitaal? De Topsector Energie organiseert namens de TKI Urban Energy, TKI Nieuw Gas en TKI Wind op Zee een matchmaking event voor investeerders en ondernemers op donderdag 12 november 2020 bij de Buccaneer in Delft.
  TKI Nieuw Gas, TKI Wind op Zee, TKI Urban Energy, Financieringsloket, Topsector Algemeen
 • De energiesector digitaliseert en dat is maar goed ook. Want dat brengt extra kansen met zich mee. Zo stellen Microsoft en PWC dat digitalisering in 2030 tot 4% emissiereductie mogelijk maakt. Hoe kan de sector die virtuele droom in praktijk brengen?
  Digitalisering
 • Wat kunnen ontwikkelaars of eigenaren van windparken doen om rekening met vogels, vleermuizen en onderwaterleven te houden? En wat voor eisen moet de overheid van tevoren stellen ter bescherming van de natuur op de Noordzee?
  TKI Wind op Zee, Maatschappelijk verantwoord innoveren energie
 • Op 15 juli 2020 vond online een levendige bijeenkomst plaats van bevlogen mensen die zich bezighouden met het verduurzamen van woningen. Ieders doel: mogelijke partnerschappen verkennen om gezamenlijk versnelling van de renovatie van de gebouwde omgeving te realiseren.
  TKI Urban Energy
 • Het voorbereidend halfjaar 'leren en werken in de techniek' voor gevluchte technici zit erop. Op 10 juli 2020 kregen de deelnemers hun certificaat uitgereikt op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.
  Human Capital Agenda
 • Het Noord-Hollandse installatiebedrijf Schouten Techniek nam onlangs een statushouder in dienst via een programma van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en stichting UAF. "Ik ben gecharmeerd van de drive."
  Human Capital Agenda