Training sociale innovatie in de energietransitie

Verhoog de slagingskans van uw nieuwe technologie of project!

Zet jij je in voor energie-innovaties die de energietransitie helpen realiseren? Herken je dat er vaak over de techniek en de businesscase van energie innovaties goed is nagedacht, maar projecten toch vastlopen op weerstand of een gebrek aan betrokkenheid? ‘Sociale innovatie' helpt je op weg door bewezen theorieën over het gedrag van mensen toe te passen in de praktijk.

Topsector Energie biedt met het ‘MVI-E Skills Lab’ in het najaar van 2018 een serie trainingen aan op het gebied van sociale innovatie. De trainingen zijn gericht op mensen die werken aan innovatieve projecten en trajecten in de energietransitie. In het bijzonder voor mensen met een specialistische achtergrond (techniek, beleid, juridisch, financieel), die beseffen dat een project pas slaagt als de sociale condities kloppen, maar die nog niet weten hoe dit te realiseren.

Ervaren trainers delen hun expertise en leren je de tools om relevante stakeholders bij je energie innovatie te betrekken. Door een project vanaf de start beter te ontwerpen met betrokkenheid van de juiste partijen kun je weerstand omzetten in positieve energie, waarmee het succes van je technologie of project verhoogd wordt.

Laatste kans om u aan te melden

Op dit moment zijn er nog enkele laatste plaatsen beschikbaar! Geïnteresseerd? Grijp dan nu uw kans en schrijf t u zich in voor één of meerdere van de trainingen.

 • Aanmelden? Klik op de link van de betreffende sessie.

Trainingen sociale innovatie

Het trainingsprogramma in het voorjaar zat snel vol en is erg positief beoordeeld door de deelnemers. Daarom biedt MVI-e in het najaar dezelfde trainingen nogmaals aan: 

 • Co-creatie in Social Labs – Woensdag 10 oktober
  Mariette Stolk, REOS-Partners
  Hoe creëer ik de condities waardoor partijen belangen-overstijgend tot betere oplossingen komen?
 • Participatief actie-onderzoek – Vrijdag 2 november
  Madelon Eelderink, 7senses
  Hoe kan ik de juiste stappen doorlopen met betrokkenheid van de gemeenschap, waardoor er commitment ontstaat bij het realiseren van
 • Stakeholder- en conflictmanagement – Vrijdag 9 november
  Marc Rijnveld, UvA Public Mediation Programma
  Hoe breng ik alle partijen en hun belangen en alternatieven in kaart, waardoor ik mijn project kan leiden richting medewerking in plaats van weerstand?
 • Meekoppelen: creëren van win-win-win – Vrijdag 16 november
  Jurgen van der Heijden, AT Osborne
  Hoe kan ik mijn project zo inrichten en financieren dat meer partijen er profijt van hebben waardoor het breed gedragen wordt?