Investor Day

Sommige start-ups moeten vertrouwen op het aantrekken van risicokapitaal om hun innovatie te financieren. Dit vanwege de snelle groei die ze doormaken of omdat het proces gepaard gaat met hoge ontwikkelingskosten en de weg naar de markt lang is. Om de financieringsbehoeften van deze specifieke groep startups te faciliteren, organiseert het Financieringsloket de “Investor Day”.

De Investor Day is een matchmaking-evenement, waarbij maximaal zes MKB-ondernemingen hun investeringsaanbod kunnen pitchen voor ongeveer 20 investeerders. De bedrijven bevinden zich doorgaans ‘early stage’ of ‘early growth’ en zijn op zoek naar een kapitaalinjectie van € 100.000 tot € 2 miljoen in ruil voor aandelen in het bedrijf.

De investeerders op het evenement zijn afkomstig uit de wereld van Venture Capital, Business Angels, Family Offices of regionale en nationale investeringsagentschappen. Voor de investeerders is het een uitstekende gelegenheid om in korte tijd een aantal ambitieuze bedrijven te zien en te ontmoeten die dat moment ‘in de markt’ zijn voor investeringen.

De bedrijven kunnen zich aanmelden voor deelname. Hierna wordt een selectiefase doorlopen die bestaat uit het opsturen van een schets van de investeringspropositie en een kort interview. Als bedrijven worden geselecteerd, krijgen ze vervolgens intensieve begeleiding en feedback op hun pitches. Het proces wordt begeleid door een ervaren adviesbureau dat voor deze specifieke groep van investeerders, de bedrijven selecteert op 'investor readiness' van de proposities.

De volgende Investor Day staat gepland voor november 2020. De aanmeldingsperiode voor het deelnemen aan de pitches opent in augustus. Als u op de hoogte wilt blijven van dit evenement, stuur dan een e-mail naar Martin Weissmann.