Energy Investor Day

Matchmaking van mkb-ondernemers en financiers

Ben jij op zoek naar financiering voor jouw innovatie?

Ben jij een innovatieve start-ups en scale-ups in de energiesector die moet vertrouwen op het aantrekken van risicodragend kapitaal om jouw innovatie te financieren? Dit vanwege de snelle groei die je doormaakt of omdat je voor het proces te maken hebt met hoge ontwikkelingskosten en dat terwijl de weg naar de markt nog lang is. Om de financieringsbehoeften van innovatieve start-ups en scale-ups te faciliteren, heeft het Financieringsloket de Energy Investors Community opgericht en organiseert het Financieringsloket samen met  KplusV vier keer per jaar een “Energy Investor Day”.

Energy Investor Day

De Energy Investor Day is een matchmaking-evenement, waarbij maximaal zes innovatieve startups en scale-ups hun kapitaalbehoefte presenteren aan 20 tot 30 investeerders. De bedrijven bevinden zich doorgaans ‘early stage’ of ‘early growth’ en zijn op zoek naar een kapitaalinjectie van € 100.000 tot € 2 miljoen.

De investeerders op het evenement zijn afkomstig uit de wereld van Venture Capital, Business Angels, Family Offices en regionale en nationale investeringsagentschappen. Voor de investeerders is het een uitstekende gelegenheid om in korte tijd een aantal ambitieuze bedrijven te zien en te ontmoeten die op dat moment ‘in de markt’ zijn voor investeringen.

Jouw investeringspropositie pitchen?

Je kunt je als start-up of scale-up aanmelden voor deelname. Hierna doorloop je een selectiefase die bestaat uit het opsturen van een pitch deck van de investeringspropositie en twee screeningsgesprekken. Je wordt onder andere beoordeeld in hoeverre de financieringsstrategie past bij de levensfase van het bedrijf. Als je wordt geselecteerd, krijg je vervolgens intensieve begeleiding en feedback op jouw pitch. Het proces wordt begeleid door een ervaren adviesbureau dat voor deze specifieke groep van investeerders, de bedrijven selecteert op 'investor readiness' van de proposities.

De volgende Energy Investor Day vindt plaats op 30 maart 2023

Ben je geïnteresseerd om te pitchen?

Je kunt je inschrijven tot 9 maart. 

Schrijf je hier in!

 

Ben jij als investeerder geïnteresseerd om startups of scale-ups te helpen met een kapitaalinjectie om hun innovatie verder te helpen?

Kijk hier voor meer informatie!

 

Een impressie van de Energy Investor Day in maart 2022.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Martin Weissmann van het Financieringsloket van de Topsector Energie.