1-op-1 advies

Wat

Het Financieringsloket helpt ondernemers bij vraagstukken rondom financiering van innovatie. Het vinden van financiering voor uw innovatie is vaak een uitdagend en langdurig proces en niet typisch iets waar u dagelijks mee bezig bent. Niet altijd is voor ondernemers duidelijk hoe het investeringslandschap er uit ziet of waar investeerders precies naar kijken bij de beoordeling van uw investeringsaanbod. Bovendien zijn investeerders 100% van hun tijd bezig met de business van investeren terwijl u dat niet bent. U heeft er dus baat bij om in de voorbereiding met een financieringsexpert te sparren.

Wilt u weten:

dan kunt een afspraak maken voor een 1-op-1 adviesgesprek met een innovatiemanager van het Financieringsloket.

Hoe

Bij het kiezen van de juiste financieringsmogelijkheid spelen vaak diverse overwegingen een rol. Denk hierbij aan: 'Wat is het minimaal noodzakelijke bedrag dat we nodig hebben?' Daarnaast moeten vragen gesteld als: 'Hoe beperken we de scope van het project tot een essentieel minimum?' en 'Welke deel van de financieringsbehoefte kan worden ingevuld door een leverancier of potentiële klant?  Vervolgens kan er gekeken worden naar externe financiering. Financiering kan bestaan uit:

  • een aandelenuitgifte,
  • het afsluiten van een lening
  • of een (voorwaardelijke) gift (subsidie).

Aan alle vormen van financiering zitten voor- en nadelen, en niet voor iedereen is elke vorm geschikt. Het Financieringsloket helpt met het krijgen van een helder beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden t.b.v. een gerichte zoektocht naar financiering.

Actie

U kunt een afspraak maken met Martin Weissmann van het Financieringsloket om over bovenstaande vraagstukken te sparren en u eventueel in contact te brengen met financieringsorganisaties of investeerders.

De afspraak vindt plaats bij het Financieringsloket (in Utrecht) of kan telefonisch worden gehouden. Er zijn geen kosten verbonden aan de 1-op-1 afspraak. Het Financieringsloket kan met u meedenken (1e lijns advies) maar zal geen actieve rol in uw bedrijf kunnen vervullen.