CoP Bijeenkomst: 'Duurzame Blauwe Economie in breed perspectief'

kootwijk

Op 8 september wordt er weer een nieuwe CoP Noordzee bijeenkomst georganiseerd, om samen met de deelnemers een gezamenlijk beeld krijgen van wat de Duurzame Blauwe Economie is en wat er voor nodig is dit te realiseren.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in gesprek over onderwerpen uit de Duurzame Blauwe Economie, zoals medegebruik, blauwe biotechnologie, duurzame scheepvaart en natuurlijk energie, vanuit nationaal en internationaal perspectief, met ondernemers en onderzoek. Het programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit;

Programma op hoofdlijnen

In het plenaire deel in ochtend zijn er presentaties en gesprekken onder leiding van dagvoorzitter Jan Peter Oelen:

  • Felix Leinemann, DG MARE, Duurzame Blauwe Economie vanuit Europees perspectief
  • Nathalie Scheidegger, Nico Buytendijk, DBE Programma Noordzee 2022-2027
  • Toekomstsperspectief en Theory of Change
  • Ronde tafelgesprek met ondernemers
  • Inzichten vanuit de wetenschap
  • CoP Noordzee ontwikkelingen en presentatie nieuwe governance structuur
  • Nieuws uit het CoP netwerk

's Middags is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, er iseen Open Podium met werksessies over de onderwerpen van de Duurzame Blauwe Economie. CoP leden nemen hierin het voortouw. De werksessies zijn gericht op het delen van kennis en inzichten en verkennen van samenwerking.

Denk alvast na over welk onderwerp jij wilt inbrengen.

Suggesties zijn er te over, denk aan duurzame scheepvaart, innovaties visserij, aquacultuur, duurzame energie/zon op zee, internationale samenwerking, land - zee interactie, blauwe biotechnologie of bijvoorbeeld natte natuurinclusieve experimenteerruimte.

Praktische informatie

We zijn te gast bij Radio Kootwijk, de activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats en wij houden rekening met alle coronamaatregelen. Wij streven er naar om (maximaal) 100 CoP leden te ontvangen. 

Het programma is van 10.00 – 16.30 uur, inclusief netwerklunch.

Aanmelden