Evenementen

Na jarenlange groei is Nederland dé Europees kampioen zonne-energie. Zonnepanelen zijn steeds vaker de norm, maar de regelgeving gaat flink op de schop. Wat betekent dit voor de toekomst van de markt?
Tijdens het Urban Energy Consortiumpodium op maandagmiddag 6 februari 2023 in Utrecht komen projectconsortia samen om van en met elkaar te leren over innovatieprojecten die lopen sinds 2020 en 2021 voor de gebouwde omgeving.
-
Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari vindt alweer de achtste editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Ook dit jaar zien bezoekers hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt en vinden er door het hele land events plaats.
-
Samen bouwen aan de toekomst De bouw is ambitieus, innovatief, duurzaam en richtinggevend en ondanks uitdagende tijden, zeer toekomstgericht.
Opslag van stroom uit zonnepanelen op het dak in een thuisbatterij komt in Nederland langzamer op gang dan in onze buurlanden, als gevolg van de salderingsregeling.
Wilt u meer weten over de financieringskansen voor duurzame projecten voor bijvoorbeeld klimaat, energie, natuur en mobiliteit? Laat u inspireren en informeren tijdens de informatiebijeenkomst Europese programma’s voor duurzame oplossingen.
Een event over het volledige potentieel van energieopslag voor grootschalige hernieuwbare energiebronnen en energiezekerheid
2023 trappen we af met het derde webinar over de verduurzaming van bedrijventerreinen met dit keer als thema: energiesystemen op bedrijventerreinen. In dit webinar gaan we in op energiesystemen, en nog specifieker op het onderzoek met als titel “slimme stroomnetten ontrafeld”.
Wat is de flexibiliteitspotentie van power-to-heat (P2H) en seizoensopslag van warmte voor het elektriciteitssysteem? Wat zijn de businesscases voor de verschillende vormen van P2H en warmteopslag?
-
Duurzaam Verwarmd is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is dit de plek waar alle vragen beantwoord worden over verwarming, koeling en ventilatie.