Werkconferentie Topsector Energie 2018

-

Het Klimaatakkoord geeft een nieuwe impuls aan de Energietransitie. Bent u benieuwd naar de nieuwe kansen en uitdagingen die daaruit voortvloeien op het gebied van gezamenlijke ontwikkeling en missiegedreven innovaties? Kom dan naar de Werkconferentie Topsector Energie 2018.

 
Wanneer: donderdag 4 oktober 2018
Waar: Onderzeebootloods op RDM Campus Rotterdam Zuid
Tijdstip: 09:30 - 15:30 uur

 

Thema werkconferentie

Thema van deze werkconferenctie is 'de regio als dynamisch speelveld voor de energietransitie 3.0?' De regio blijkt een geschikte context voor samenwerking aan technologische en sociale innovaties. Op dit niveau is genoeg (zelf)organisatie- en investeringskracht, flexibiliteit en ruimte om met elkaar de noodzakelijke innovaties richting verduurzaming te realiseren.

Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de diversiteit aan omstandigheden en actoren? Hoe komen we tot een passende en breed gedragen aanpak? Hoe kunnen we daarin goed meekoppelen met de regionale energiestrategieën? Tijdens deze werkconferentie verdiept u zich in de kansen én uitdagingen en draagt u bij aan de concrete uitwerkingen daarvan.

Programma

Tijdens de Werkconferentie Topsector Energie 2018 kunt u luisteren naar de inspirerende keynote van Geert Teisman, hoogleraar bestuurskunde met als thema 'Relevantie van de regio bij energietransitie'. Of doe mee aan een van de werksessies rondom het thema 'Innovatie in de Praktijk'. Na afloop van de werkconferentie kunt u nog een bezoek brengen aan de Innovation Expo.  

Meld u aan voor de Werkconferentie!

U kunt zich aanmelden via het registratieformulier

Bezoek ook de Innovation Expo

Dit jaar werken we intensief samen met de Innovation Expo 2018, een groot innovatie-event waar circa 5000 nationale en internationale bezoekers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden bijeenkomen om innovatie voor de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan aan te beleven, helpen versnellen en te netwerken.