webinar Waterstoftankstations & Vergunningen

webinar Waterstoftankstations & Vergunningen
-

Vanuit het Waterstof Veiligheid Innovatie Programma (WVIP) willen wij u graag uitnodigen voor het webinar Waterstoftankstations & Vergunningen op vrijdag 1 oktober 2021 van 13:30 - 15:00 uur.

De komende jaren wordt wordt een forse groei verwacht van het gebruik van waterstof in de mobiliteit en daarmee de behoefte aan waterstoftankstations. Een gestroomlijnd vergunningverleningtraject is noodzakelijk om waterstof zijn beoogde rol in de mobiliteit en energietransitie te laten spelen. Veiligheid - een belangrijk element uit de vergunning - is hierbij een randvoorwaarde.

Keynote speakers uit de hoek van de initiatiefnemers, het bevoegd gezag en de veiligheidregio's zullen vanuit eigen expertise en ervaring een unieke inkijk geven in hoe een waterstoftankstation tot stand komt. Kennis zal worden gedeeld over vergunningen en best practices en valkuilen worden nader toegelicht.

Onder WVIP-werkpakket Uniforme vergunningen is al een aantal handreikingen gepubliceerd voor bevoegde gezagen en initiatiefnemers om het vergunningverleningtraject voor waterstoftankstations zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Als pre-read voor de workshop worden deze stukken warm aanbevolen.

Voor wie?
Dit webinar is bedoeld voor alle betrokkenen en geïnteresseerden in het vergunningverleningtraject van waterstoftankstations. Relevante doelgroepen zijn onder andere initiatiefnemers, gemeenten, omgevingsdiensten en veiligheidsregio's. 

Aanmelden kan hier

 

Mocht u vragen hebben kunt u een email sturen naar @email. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname voor dit webinar.