Webinar Smart Energy Community: Build Together!

Smart Energy Community

Kansen voor innovatie

Helaas hebben we elkaar afgelopen 23 november, door nieuwe covid-maatregelen, niet fysiek kunnen ontmoeten tijdens de werkconferentie van de Topsector Energie. Om elkaar toch op korte termijn (online) te kunnen ontmoeten organiseren wij een extra webinar. Het webinar vindt plaats op dinsdag 14 december (15-16 uur) aanstaande. Het thema is: Kansen voor innovatie. 

Programma

Welkom door moderator Maarten de Vries | TKI Urban Energy.

De innovatie-opgave van de netbeheerders
Er is een groeiende behoefte aan flexibiliteit in het energiesysteem. In de afgelopen jaren is er volop geëxperimenteerd en zijn producten ontwikkeld. Flexibiliteit is op een aantal punten klaar voor opschaling. Maar er staan ook nog vragen open; er is onderzoek en innovatie nodig. In 2021 hebben de netbeheerders gezamenlijk de belangrijkste vragen geformuleerd en samengebracht in de ‘onderzoeksroadmap flexibiliteit’. Anne van der Molen van Netbeheer Nederland presenteert de roadmap. Deze dient als input voor actieve samenwerking tussen netbeheerders met innovatoren en onderzoeksinstituten.

Twee inspirerende Powerpitches
Jan Pellis van i.LECO richt zich op de verduurzaming van kantoor- en utiliteitsgebouwen. Hun softwareplatform voor energieanalyse en hardware voor energiebeheer biedt inzicht en optimalisatie van het energieverbruik van gebouwen. Naast inzicht geven ze ook gedetailleerde aanbevelingen voor grootschalige energie-efficiëntieverbeteringen en slimme besparingen.

Paul van der Klooster en Koen Altena van Zonneplan vertellen over hun doel: de klant controle geven over het energieverbruik. Met Slimme Energie krijg je stroom tegen uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Met het Zonneplan Connect-kastje wordt het mogelijk om verbruik in de gaten te houden, en op termijn ook apparaten aan te sturen. Zo wordt het mogelijk om stroom te verbruiken wanneer deze groen en goedkoop is.

Subsidie voor onderzoek, ontwikkeling & pilots in 2022
Werkt u aan innovaties die duurzaamheid en economische groei aan elkaar koppelen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de verschillende subsidieregelingen van de RVO en de Topsector Energie. Deze subsidies zijn bedoeld voor ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen die werken aan innovatie kennis, producten & diensten. Nicole Kerkhof-Damen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat in op de verschillende subsidiemogelijkheden in 2022.

Informatie en aanmelden

Datum en tijd: 14 december 2021 van 15:00 - 16:00 uur

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Aanmelden