Webinar Smart Energy Community: Build Together!

Webinar Smart Energy Community: Build Together!

Build together! Flexibiliteit bij bedrijfsgebouwen – waar is de businesscase? 

Tijdens dit webinar staan we stil bij flexibiliteit bij bedrijfsgebouwen. Wat betekent real-time inzicht in energieverbruik voor de businesscase? Wat zijn de technische mogelijkheden voor slimme aansturing bij bedrijfsgebouwen? Hoe ziet het gebouwbeheersysteem van de toekomst eruit? En wat is het verdienmodel achter de flexibele warmtepomp?

Programma

Dynamische energieprijzen als businessmodel voor Smart Energy

Als energieaanbieder biedt Remko ten Barge | NieuweStroom zijn klanten elektriciteit op basis van openbare uurprijzen. Door gebruik te maken van real-time inzicht in hun energieverbruik kunnen klanten dit verbruik deels verplaatsen naar goedkopere momenten. Wat betekent dit voor de businesscase van slimme energiediensten?

Twee inspirerende PowerPitches

  • Zonnestroom en elektrisch vervoer als startpunt voor integraal energiemanagement. Met de opkomst van zonnedaken en laadpalen bij bedrijfsgebouwen groeien de kansen voor slimme aansturing. Kevin de Bont | Kropman Installatietechniek gaat in op de technische mogelijkheden én de behoefte van de klant. 
     
  • Het slimme en dynamische gebouwbeheersysteem. Traditionele gebouwbeheersystemen hebben beperkte aansturingsmogelijkheden. Frank Visscher | PrivaECO bespreekt het gebouwbeheersysteem van de toekomst. Deze houdt rekening met het weer, maar ook met dynamische energieprijzen en congestie op het net. 

Schaalbare businesscases? De kosten en baten van de flexibele warmtepomp

Enpuls | Roy Roessink en Amber de Weijer | Accenture presenteren de eerste resultaten van het rapport ‘inzet van warmtepompen op de markt van flexibiliteit’. We staan stil bij het verdienmodel achter de flexibele warmtepomp. Hoe kom je tot een schaalbare businesscase? 

 

Aanmelden

 

Houd ook deze website in de gaten voor meer informatie over de Smart Energy Community.

Datum: 9 maart 2021

Tijd: 15:00 tot 16:00 uur.