Webinar Rol gemeente bij zonne-energie initiatieven

2 mannen op een dak met zonnepanelen en windmolens erachter

Wat is jouw rol als gemeente en welke mogelijkheden heb jij bij zonne-energie en netinpassing? Hierover gaat het op 22 en 26 september, online en in Utrecht. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heet je van harte welkom!

Bij projecten voor zonne-energie-installaties gaat het vaak over de netinpassing. Het elektriciteitsnetwerk kan soms, lokaal of regionaal, de veranderende productie en vraag niet aan. De aanvraag en aansluiting op het net gaan dan niet volgens protocol. De reden voor de vertraging is vaak netcongestie, bijvoorbeeld omdat de voorzieningen in een regio beperkt zijn.

Webinar ‘Zonne-energie en netinpassing’ | stand van zaken en rol gemeente

Na deze sessie ken je de rol die je als gemeente kan vervullen bij netinpassing en netcongestie rondom zonne-energieprojecten. Via voorbeelden uit de praktijk weet je hoe gemeenten en andere partijen hiermee omgaan. Stel jouw vragen via de chat aan de aanwezigen in de studio.

Wanneer en waar:

Donderdag 22 september 2022 | 14.00- 15.30 uur | Online

Voor wie:

  • Deelnemers van gemeenten, provincies en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken hebben met de stimulering van zonne-energie.
  • Iedereen die zich met deze onderwerpen en doelgroepen verbonden voelt.

Aanmelden

Via onderstaande knop kan je je aanmelden voor zowel het webinar als de verdiepende sessie op 26 september

Aanmelden