Webinar: Onderzoek naar infraroodverwarming in woningen

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming van woningen wordt gezien als een interessant alternatief voor de traditionele verwarming met een watergedragen systeem, gevoed door gasgestookte cv-ketels. Voordelen zijn lage installatiekosten, het comfort van stralingswarmte en flexibiliteit in gebruik. Zeker in de niche van kleine en/of goed geïsoleerde woningen wordt infraroodverwarming steeds vaker als alternatief overwogen. Het is daarmee één van de oplossingen om 'van het gas af’ te gaan. Daar staan ook nadelen tegenover, zoals de potentieel hogere energielasten en toenemende druk op elektriciteitsnet door een hogere piekbelasting. Daarbij is er nog niet veel bekend over het daadwerkelijk ervaren comfort.

In opdracht van TKI Urban Energy en RVO heeft W/E adviseurs een onderzoek uitgevoerd naar het energiegebruik en de comfortbeleving van infraroodverwarming. Tijdens een webinar op maandag 27 september worden de resultaten van dit onderzoek gepubliceerd en gepresenteerd. Dit event is met name interessant voor experts en partijen met kennis van en ervaring in deze thematiek en in Nederlandse innovatieprojecten, maar alle geïnteresseerden zijn welkom. Er wordt wel enige voorkennis over de thematiek verondersteld.

Programma

Dit evenement zal online plaatsvinden. Na een plenaire aftrap zal het rapport gepresenteerd worden. Aan het einde van de sessie is er ruimte om vragen te beantwoorden. Deelnemers zullen na afloop de link ontvangen om het onderzoek te kunnen lezen.

  • 15:30 – 15:35: Aftrap – Robert Jan van Egmond, TKI Urban Energy
  • 15:35 – 16:35: Presentatie van het onderzoek “Infraroodverwarming in woningen: Onderzoek naar energiegebruik en comfortbeleving van residentiële verwarming met infrarood stralingspanelen” – Pieter Nuiten, W/E Adviseurs
  • 16:35 – 17:00: Vragen en discussie

Details

Datum en tijd: 27 september 2021, 15:30 - 17:00 uur.

Link naar livestream: Enkele dagen voor aanvang ontvangt u de link voor online deelname en overige informatie. De bijeenkomst wordt opgenomen, dus later terugkijken is ook mogelijk.

Heeft u interesse? Meld u aan via de onderstaande link.

Aanmelden